StoryEditor

Swoboda: Dobrá správa pre Európu - Fico je zodpovedný

05.02.2008, 17:41
Podredseda Strany európskych socialistov Hannes Swoboda o stretnutí s premiérom Robertom Ficom pre HN.
Dnes ste sa stretli s premiérom a predsedom Smeru Robertom Ficom v jeho kancelácii. Aká bola atmosféra?
Atmosféte bola veľmi pozitívna, veľmi optimistická najmä zo strany premiéra. Bol veľmi optimistický, čo sa týka budúcnosti Smeru v sociálnodemokratickej rodine. Samozrejme, že sa pokúsia znovu ukončiť svoju izoláciu. Hovoril som s premiérom aj s vicepremiérom Dušanom Čaplovičom o budúcnosti a som rovnako ako oni veľmi optimistický.

Prinieslo toto stretnutie aj nejaké konkrétne výsledky?
Aké sú výsledky? Premiér cíti veľkú zodpovednosť v súvislosti s Lisabonskou zmluvou a to je veľmi dobrá správe pre Európu. Samozrejme, že chce mať zmluvu schválenú, ale je v tomto úplne viazaný potrebou schváliť ju ústavnou väčšinou. A ako pravdepodobne viete, je viazaný prijatím tlačového zákona v súlade s európskymi princípmi a štandardmi. To sú dve dobré správy , ktoré považujem za dôležité priniesť verejnosti a ostatným politikom v krajine.

Čo ste mu na to povedali vy?
Viac som počúval a pýtal sa ako pokračuje proces schvaľovania reformnej zmluvy a tlačového zákona. Viac som počúval, aby som mohol jeho vyjadrenia tlmočiť komisii socialistického hnutia a to bol hlavný dôvod stretnutia.


Celý rozhovor nájdete v stredajších
Hospodárskych novinách.


Prečítajte si aj:
Swoboda vidí optimisticky návrat Smeru-SD do frakcie

Europoslanec zo Strany európskych socialistov (PES) Hannes Swoboda je optimistický, že strana Smer-SD sa stane čoskoro opäť plnohodnotným členom frakcie socialistov, druhej najsilnejšej v Európskom parlamente. Swoboda to uviedol dnes v Bratislave novinárom po stretnutí s premiérom Robertom Ficom. Hlavnou témou ich rozhovoru boli podľa jeho slov európska reformná zmluva a slovenský návrh tlačového zákona, kritizovaný opozíciou a medzinárodnými organizáciami.

Celý článok >>

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 02:06