StoryEditor

"Veľký brat" žiada voľnosť

23.01.2007, 23:00
Štát chce ešte voľnejšie ruky pri odpočúvaní podozrivých osôb. Vojenská tajná služba, pre ktorú zabezpečuje odpočúvanie polícia, žiada prístup aj do neverejného telefónneho zoznamu.

Štát chce ešte voľnejšie ruky pri odpočúvaní podozrivých osôb. Vojenská tajná služba, pre ktorú zabezpečuje odpočúvanie polícia, žiada prístup aj do neverejného telefónneho zoznamu. Dôvod? "Údaje, ktoré operátori poskytujú Policajnému zboru, sú neúplné a nepresné," upozorňuje Vojenské obranné spravodajstvo v Správe o použití informačno-technických prostriedkov za druhý polrok 2006.
Súčasný stav robí tajnej službe problém - hoci jej dá sudca súhlas na odpočúvanie podozrivej osoby a jej verejného telefónneho čísla, po "napichnutí" neraz zisťuje, že odpočúva úplne inú osobu. Telefón je síce zaregistrovaný na meno vytypovanej osoby, používa ho však niekto iný. Štát tak odpočúva človeka, ktorého nechce. Problém by mohol vyriešiť práve prístup k utajeným zoznamom - práve tu môže nájsť skutočný kontakt na podozrivého. Tomu však dnes bráni legislatíva. Problém chcú riešiť aj poslanci. "Požiadam ministra vnútra aj ministra obrany, aby podrobne vysvetlili, o čo ide," avizuje šéf Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Rudolf Pučík (SNS).

01 - Modified: 2003-04-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vodné diela pribrzdia nižšie tržby
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:50