StoryEditor

Ivan Saktor je kandidátom Smeru-SD na post primátora Banskej Bystrice

09.08.2006, 16:15
Autor:
TASRTASR

Terajší prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) Ivan Saktor bude v tohtoročných komunálnych voľbách kandidátom Okresnej organizácie strany Smer- sociálna demokracia na post primátora Banskej Bystrice. Na dnešnej tlačovej besede to oznámil jej predseda a poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pelegrini.
Strana Smer-SD podporí Saktora preto, lebo Banská Bystrica potrebuje primátora schopného presadzovať záujmy mesta, ktorý zároveň dokáže vnímať a riešiť problémy jeho obyvateľov. Saktor je podľa Pelegriniho silná osobnosť s dlhoročnými skúsenosťami z riadiacich pozícií na najvyššej úrovni. Má tiež kontakty s rozhodujúcimi predstaviteľmi na lokálnej, regionálnej, ale aj celoslovenskej a medzinárodnej úrovní, povedal Pelegrini.
"Ďalším dôvodom je fakt, že Banská Bystrica po ôsmich rokoch v čele s primátorom, ktorý bol po straníckej línii v opozícii s vládou, si zaslúži v nasledujúcom období primátora podporovaného najsilnejšou stranou vládnej koalície. To znamená, že bude mať možnosť na úrovni centrálnej vlády, jednotlivých ministerstiev presadzovať záujmy prospešné pre mesto, pre jeho rozvoj, a to v širšom kontexte. To znamená v rámci Slovenskej republiky," povedal pre TASR Pelegrini.
Strana Smer-SD bude hľadať podporu pre svojho kandidáta aj u ďalších politických strán. Najprv u tých, s ktorými je vo vládnej koalícii. Rokovať však bude tiež s okresnými predstaviteľmi ostatných parlamentných, ale aj neparlamentných strán, s ďalšími subjektmi hospodárskeho a verejného života
Saktor sa spolieha práve na konsenzus politických strán. V prípade zvolenia chce v zastupiteľstve vytvoriť koalíciu, ktorá zabezpečí rozvoj mesta. Preto ponúkne program širšieho konsenzu, ktorý bude zameraný nielen stranícky. Chce, aby Banská Bystrica bola mestom so sociálnym cítením, z ktorého ľudia neodchádzajú a dokáže byť dôstojným partnerom Bratislavy, Košíc a ďalších miest.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 22:56