StoryEditor

Anketa hn

01.01.2007, 23:00

Čo očakávate od roka 2007? S príchodom nového roka sa spája bilancovanie starého a vízia nového -- čo nás čaká, čo chceme dosiahnuť. HN v tejto súvislosti oslovili osobnosti spoločenského života.
Peter Horváth, politológ:
Očakávam pomerne stabilný rok na politickej aj ekonomickej scéne Slovenska, pokračovanie trendu, ktorý tu je od polovice minulého roka -- teda stabilitu vládnej koalície, rovnako úspešné ekonomické výsledky Slovenska, ako boli za posledný štvrťrok. Celkovo očakávam relatívne najpokojnejší vývoj Slovenska od roku 2000.
Dušan Čaplovič, podpredseda vlády, Smer-SD: Očakávam, že sa podarí vytvárať viac konsenzu medzi občanmi a vytvárať tak prirodzenejšie prostredie bez zbytočných šarvátok, či už vnútri koalície alebo medzi koalíciou a opozíciou. Prajem si, aby bol prijatý zákon o výchove a vzdelávaní aj kvalitná novela vysokoškolského zákona, ktoré vytvoria lepšie predpoklady na kvalitnejšie a efektívnejšie vzdelávanie na Slovensku.
Ľuboš Micheľ, poslanec SDKÚ a futbalový rozhodca: Minulý rok bol kvôli majstrovstvám sveta hektický. V profesijnej oblasti by preto tento rok mal byť pokojnejší. Program však mám nabitý už od januára, cestujem na turnaj do Spojených arabských emirátov. Takže to bude možno taký istý rok ako tie predtým.
Michal Ruttkay, riaditeľ Creo/Young & Rubicam: Želám si dobré zdravie a z hľadiska našej profesie rast trhu, ktorý aj v tomto roku bol dosť významný: Ďalších investorov, ktorí nám umožnia ďalšie rozvojové programy pre agentúry.
Martin Slosiarik, sociológ, agentúra Focus: Na politickej scéne neočakávam zásadnejšie zmeny. Ekonomika je tak dobre naštartovaná, že sa na smerovaní krajiny nedá nič zásadné pokaziť. Možno jedným zásadným očakávaním bude rušenie hraničných kontrol, ku ktorým by malo dôjsť na konci tohto roka, a či sa súčasnej vláde podarí naplniť kritériá, ktoré sú od Slovenska v tomto smere požadované.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 19:34