StoryEditor

Bylinkami liečili ľudí zasiahnutých Černobyľom

20.04.2017, 00:00
ROZHOVOR: Spoločnosť Agrokarpaty pestuje liečivé rastliny a vyrába z nich čaje a iné produkty. Pomáhala exprezidentovi Ukrajiny Viktorovi Juščenkovi, keď sa liečil z otravy dioxínom.

Pri splne Mesiaca sa liečivé byliny nezbierajú len v rozprávkach. V tom čase naozaj obsahujú najviac liečivých látok, potvrdzuje Helena Petrusová z firmy Agrokarpaty Plavnica. Táto spoločnosť od roku 1993 pestuje pod Levočskými vrchmi liečivé byliny, vyrába čaje a masážne oleje.  

Vaša firma by mohla byť námetom na ďalšiu z rozprávok, v ktorých sa hovorí o zbere liečivých byliniek pri splne Mesiaca. Má naozaj tento motív racionálne jadro?
Z rôznych rozprávok a povestí, v ktorých sa môžeme stretnúť s babkami bylinkárkami sa dozvedáme, že ide o magický čas, ktorý je ideálny na zber liečivých rastlín. Je pravda, že bylinky obsahujú počas splnu Mesiaca maximum účinných a liečivých látok. Neobjavili sme však Ameriku. Keďže v súčasnosti sa mnohí ľudia snažia žiť v súlade s prírodou, nie je na škodu si takto pripomenúť fakty a dávno poznané pravdy, ktoré po stáročia využívali naši predkovia.

Takže zber bylín pri splne mesiaca nie sú báchorky, či ako by sme dnes povedali, PR a snaha zaujať spotrebiteľa?
To určite nie. Veď o vplyve Luny nielen na rastliny, ale aj na príliv a odliv mora, či na psychiku a pohodu ľu...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 08:47