StoryEditor

Lacnejšie cestovanie. Vybavte si kartu

03.01.2017, 23:00
Bezplatné jazdy v Bratislave môžu využiť len ľudia so SeniorPasom a viac ako 70-roční.

Seniori nad 70 rokov za kúpu jednorazového lístka u vodiča zaplatia 30 centov, no ak si vybavia dopravnú kartu, budú cestovať MHD zdarma. Cestovanie za zvýhodnené ceny, to je benefit, ktorý aj tento rok môžu využívať penzisti. Mapovali sme podmienky v krajských mestách.

Zľavy bratislavskej MHD
Polovičnú zľavu majú cestujúci od 60 do 62 rokov, ak poberajú starobný, invalidný alebo výsluhový dôchodok. Na vydanie preukazu dôchodcu potrebujú potvrdenie zo Sociálnej poisťovne, z príslušného útvaru sociálneho zabezpečenia alebo preukaz dôchodcu vydaný Ministerstvom vnútra SR. Od bratislavského dopravného podniku dostanú preukaz dôchodcu, je to papierová karta s údajmi cestujúceho, s fotografiou. Vydáva sa bezplatne. Od veku 62 rokov už na vybavenie preukazu stačí iba občiansky preukaz. Seniori nad 70 rokov so SeniorPasom s čipovou kartou s platnosťou na 5 rokov si môžu každý rok zakupovať predplatný cestovný lístok v nulovej hodnote. Bez SeniorPasu je potrebné používať cestovné lístky s 50-percentnou zľavou.

Ceny lístkov v Trenčíne
Mestskou hromadnou dopravou v Trenčíne budú aj v roku 2017 cestovať seniori do 70 rokov za zvýhodnené cestovné. Pri kúpe lístka u vodiča zaplatia 50 centov a za jazdu cez dopravnú kartu zaplatia 25 centov. Aj časový predplatný cestovný lístok zostáva pre seniorov do 70 rokov výhodnejší – za 30-dňový zaplatia 9 eur a za 90-dňový 24 eur. Seniori nad 70 rokov za kúpu jednorazového lístka u vodiča zaplatia 30 centov, no ak si vybavia dopravnú kartu, budú cestovať MHD zdarma.

Preprava dôchodcov po Nitre
Dôchodca do 70 rokov, bez ohľadu na trvalý pobyt, p...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. apríl 2024 17:03