StoryEditor

Ak ste cestný pirát, pokuty vás neminú

18.05.2016, 00:00
Pokuty sa budú platiť nižšie a až po tom, čo parlament schváli novelu.

Jazdíte tento rok po diaľnici bez elektronickej diaľničnej známky a dúfate, že štát bude k vám benevolentný? Pokuty za takúto jazdu vás neminú, budú však nižšie, ako sú dnes. Dôvod? Ich súčasná výška by mohla mnohých vodičov zruinovať. Aktuálne vám za každý deň jazdy po diaľniciach a vyznačených rýchlostných cestách bez zakúpenej e-známky hrozí pokuta 300 eur.

Minister dopravy Roman Brecely už dlhší čas avizuje jej zníženie z 300 na 150 eur a pri zaplatení pokuty do 15 dní by sa mala znížiť na 100 eur. Zmeniť by sa mala aj periodicita ukladania pokút. Ak počas 12 mesiacov majiteľ vozidla dostane opakovane pokutu a dodatočne si zakúpi diaľničnú známku, nebude ju musieť uhradiť. Uvedené novinky má priniesť novela zákona o diaľničných známkach, ktorá má nadobudnúť účinnosť pravdepodobne od 1. júna.

Generálny pardón nebude
Ak parlament zmenu schváli, každý, koho kamerový systém Národnej diaľničnej spoločnosti od februára zachytil, dostane jednorazovú pokutu vo výške 150 eur. Generálny pardón minister nepripúšťa. „Nebolo by to spravodlivé voči všetkým poctivým majiteľo...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 10:53