StoryEditor

Kedysi som tancoval, dnes ponúkam ľuďom zľavy

03.10.2013, 00:01
Konateľ ZlavaDna.sk Zdenko Hoschek si vie predstaviť, že by dnes mal tanečnú školu, zľavy ho však slušne živia.

1. Spomínate si na svoj prvý džob? V akej oblasti a na akej pozícii ste začínali?
Začínal som ako asistent audítora v spoločnosti Deloitte ešte počas štúdia na vysokej škole.

2. Za čo ste zarobili prvé peniaze a koľko?
Dlhé roky som tancoval spoločenské tance. Prvý honorár som teda dostal za tanečné vystúpenie na plese podnikateľov v Žiline. Zarobil som asi 500 korún, ktoré som použil na nové tanečné topánky.

3. Viete si sám seba predstaviť v danej práci aj dnes?
Keď som bol mladý, sníval som o tom, že raz budem mať tanečnú školu. Mnoho mojich rovesníkov tanečné školy aj má. Pred desiatimi rokmi, keď som s tancovaním končil, to však ešte nebolo také populárne ako dnes. K popularizácii tanca neskôr prispeli rôzne televízne šou a pod. Dnes si to teda už predstaviť viem, v tom čase však na to neboli ideálne podmienky.

4. Bavila vás vaša prvá práca – prípadne, čo vás naučila?
Vďaka práci v Deloitte som zistil, ako fungujú veľké firmy. Naučil som sa  základy účtovníctva, reportingu, finančné analýzy.

5. Podľa čoho ste si vyberali oblasť pôsobenia? Čo vás nasmerovalo tam, kde ste dnes?
Po Deloitte som pracoval 5 rokov v bankovom sektore. Lákalo ma však podnikanie, chcel som realizovať svoje nápady, mať ako podnikateľ určitú autonómiu, slobodu v rozhodovaní. Videl som, že množstvo príležitostí ponúka internet, dynamicky rastie, je ako automobilový priemysel pred 100 rokmi. Pridal som sa teda ku kamarátovi Petrovi Paškovi a krátko nato vznikla ZlavaDna.sk, ktorá má dnes už 3 roky.



Snímka: HN/Pavol Funtál
 

6. Čo bolo pre vás v začiatkoch kariéry najťažšie? S akými prekážkami ste sa stretli?
Veľmi náročné bolo rozhodnutie odísť zo zázemia, ktoré ponúkala banka. Dlho som to zvažoval, som skôr človek, ktorý potrebuje konkrétne čísla a výsledky.

7. Kedy ste si prvýkrát uvedomili, že ste vo svojej kariére zaznamenali výraznejší úspech?
Uvedomím si to vždy, keď sa rozprávam s ľuďmi a zistím, že ZlavaDna.sk z nich pozná takmer každý. Páči sa mi, ak moje myšlienky nadchnú aj ostatných a najväčšou satisfakciou je, ak sa projekt stane užitočným pre našich zákazníkov.

8. Na čo ste vo svojej kariére najviac hrdý?
Jednoznačne na to, že celú firmu sme so spoločníkom rozbehli z nuly, bez podpory, bez peňazí, len s vlastnou energiou a s vlastnými úsporami. Dnes pre nás pracuje už stovka ľudí.

9. Ktoré povolanie ste vždy chceli skúsiť?
Chcel by som byť profesionálny hokejista v NHL. K športu mám blízko a myslím si, že mať prácu ako celoživotné hobby musí byť úžasné.

10. Máte odporúčanie pre mladých manažérov a podnikateľov, ako napredovať pri formovaní kariéry?
Určite je dobré najskôr nabrať prvé skúsenosti, vytvoriť si vzťahy. Potom aktívne vyhľadávať príležitosti a nebáť sa púšťať do vecí. Niekedy sa dá podnikať popri práci, v ostatných prípadoch je však nutné venovať sa podnikaniu naplno, tak, ako to bolo aj v mojom prípade.

01 - Modified: 2005-07-03 22:34:24 - Feat.: 0 - Title: Problém samosprávy? Zákazky pre poslancov
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 17:25