StoryEditor

Investícia do zdravia sa vždy vyplatí

01.06.2004, 00:00
Piešťany patria medzi najteplejšie miesta Slovenska, kde iba 75 dní v roku je bez slnečného svitu. Pramení tu 10 žriediel termálnych vôd s teplotou 65 - 71°C s obsahom 1 500 mg minerálnych látok v jednom litri vody. Navyše sírne bahno patrí medzi najkvalitnejšie peloidy na svete.

Preto v kúpeľoch má dlhodobú tradíciu liečba pohybového aparátu, predovšetkým degeneratívne ochorenia kĺbov a chrbtice, reumatoidná artritída, skoliózy, stavy po úrazoch alebo operáciách pohybového aparátu, pred i po operáciách kĺbových náhrad, roztrúsená skleróza, detská mozgová obrna, ochorenia centrálneho a periférneho nervstva, obezita a mnohé ďalšie ochorenia.
Donedávna bola liečba týchto ochorení v kúpeľoch podmienená odporúčaním lekára a na liečebný poukaz od poisťovní sa čakalo niekoľko mesiacov i rokov. Žiaľ, situácia sa nezmenila ani po zmene nového právneho predpisu v poskytovaní kúpeľnej starostlivosti, ktorá od januára prešla výlučne do pôsobnosti zdravotných poisťovní, pretože došlo k redukcii finančných prostriedkov až o jednu tretinu.
Ak si dnes potrebujete oddýchnuť, načerpať nové sily alebo liečenie si vyžaduje váš zdravotný stav, Slovenské liečebné kúpele Piešťany prichádzajú s ponukou celej škály pobytov od klasických trojtýždňových až po krátkodobé s rôznym zameraním, ktoré si môžete objednať sami. Investícia do zdravia sa vždy vyplatí. Je omnoho jednoduchšia, účinnejšia a lacnejšia, ako liečba už vzniknutých zdravotných problémov. Aj krátkodobý pobyt v kúpeľoch pôsobí pozitívne na náš organizmus.
"Aj keď naše kúpele v prvých troch mesiacoch zaznamenali pokles pacientov vyslaných zdravotnými poisťovňami, v súčasnosti sa na nedostatok klientov nemôžeme sťažovať. Z 38-tisíc klientov ročne 50 % je domácich a druhá polovica zahraničných - predovšetkým z Nemecka, Rakúska, Holandska, Izraela, USA, Kuvajtu, Saudskej Arabie i ďalších krajín. Sme radi, že sa nám znovu vrátila česká klientela, a to nielen v podobe samoplatcov, ale aj klientov českých poisťovní, s ktorými máme uzavreté zmluvy. V posledných rokoch stúpa aj počet domácich pacientov, ktorí sú ochotní pobyt v kúpeľoch zaplatiť. Klientela je už podstatne mladšia a sledujeme záujem ľudí v tom najproduktívnejšom veku okolo štyridsiatky. Tí si čoraz väčšmi uvedomujú, že sa musia starať o svoje zdravie, aby mohli zvládnuť náročný pracovný proces," hovorí Mgr. Jana Obertová, manažérka oddelenia public relations piešťanských kúpeľov.
Výhodou pripravených ponúk je, že každý si môže vybrať pobyt podľa vlastných predstáv a finančných možností. Kúpele ponúkajú celú škálu liečebných, regeneračných i krátkodobých pobytov. Kúpeľné pobyty zahŕňajú ubytovanie, vstupnú a výstupnú lekársku prehliadku, 2 až 4 procedúry denne, plnú penziu alebo polpenziu. Ďalšie služby vyplývajú zo zvoleného programu a požadovaného štandardu. O výške ceny rozhoduje kategória ubytovania, sezónnosť, typ pobytu. Komplexný kúpeľný pobyt poskytujú všetky hotely v rôznych cenových úrovniach. - od dvoj- po štvorhviezdičkové na Kúpeľnom ostrove i v mestskej časti.
Lekármi odporúčaná dĺžka liečebného pobytu je 21 dní. "Takým je aj Program osteoporózy, pri ktorom spolupracujeme s Národným ústavom reumatických chorôb. Okrem ubytovania, plnej penzie a špeciálnej diéty zabezpečíme aj lekárske a denzitometrické vyšetrenie, potrebné procedúry i špeciálny rehabilitačný program. Tento program, žiaľ, neuhrádza zdravotná poisťovňa, ale možno si ho kúpiť. K nadštandardným pobytom patrí aj Komplexný liečebný pobyt Superior, ktorý okrem intenzívnej kúpeľnej starostlivosti ponúka aj voľný vstup do bazéna, sauny, fitnes a na podujatia Spoločenského centra," vysvetľuje Mgr. Obertová. Dodáva, že oproti 3-týždňovému pobytu je čoraz väčší záujem o kratšie liečebno-relaxačné pobyty: sedemdňové Kúpele na skúšku, Relaxačný týždeň a Wellness týždeň Superior. Pri jednotlivých z nich okrem ubytovania, polpenzie či plnej penzie ponúkajú 6 až 15 hlavných a vedľajších procedúr, zdravý stravovací program, vstupné a výstupné vyšetrenie, voľný vstup do bazéna, fitnes a na podujatia Spoločenského centra.
Kúpele klientom ponúkajú aj niekoľko možností kratšieho pobytu. Víkend v Piešťanoch zahrňuje okrem ubytovania, pol alebo plnej penzie aj lekárske vyšetrenie a 2 procedúry. Štvordňová ponuka Chuť Piešťan okrem ubytovania a stravy ponúka 4 procedúry a voľný prístup do bazéna. Cena liečebného, regeneračného i krátkeho relaxačného pobytu závisí od kategórie ubytovania, lokality i od toho, či ide o hlavnú kúpeľnú sezónu (29. 2. - 5. 6.; 12. 9. - 13. 11.), letnú sezónu (6. 6. - 11. 9.; 26. 12. - 1. 1.), alebo zimnú sezónu (14. 11. - 25. 12.; 2. 1. - 2. 4.). "Kúpeľní hostia sa nemusia obávať, že v sobotu nedostanú procedúry. Vychádzame im v ústrety, takže v našich kúpeľoch je aj v sobotu rušno. V sobotu poskytujeme všetky procedúry do 15.00 hodiny a zrkadlisko, regeneračné centrá - whirlpool, solárium, masáže a sauna sú otvorené do 20.00 hod. V nedeľu fungujú regeneračné centrá a k dispozícii sú vnútorné i vonkajšie bazény. Regeneračné centrá sú otvorené do 20.00 hodiny aj pre verejnosť, obyvateľov i návštevníkov Piešťan a 1. mája sa začala letná sezóna na kúpalisku Eva. Novinkou je 9-jamkové golfové ihrisko, ktoré bude otvorené slávnostným odpalom v júli," dodáva Jana Obertová.
Všetky informácie a údaje sú uvedené na webovej stránke: www.spa-piestany.sk

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 09:23