StoryEditor

Súboje zdramatizovali záver sezóny

04.11.2007, 23:00
Autor:
(dim)(dim)

Na poslednú súťaž tohtoročnej sezóny sa vybral Team Citroën Slovakia presne na miesta, kde minulý rok začal zbierať úplne prvé skúsenosti v automobilových súťažiach. Organizátor Tempus Becep Rally Košice si dal záležať, aby podujatie bolo primerane náročné aj divácky atraktívne, čiže posádky mali možnosť predviesť sa jednak na známych skúškach v okolí východoslovenskej metropoly, ale aj na mestskom okruhu, ktorý mal veľký divácky ohlas.
Zlý začiatok
"Je škoda, že už na úvodnom okruhu, kde sme si chceli vyskúšať náš špeciál Citroën C2 Super 1600, došlo k mimoriadne nečakanej poruche. Tesne pred štartom prológu sa pokazil relé-spínač čerpadla paliva, porucha ,halierovej` súčiastky nás teda odstavila zo súťaže ešte pred jej samotným začiatkom," smutne po súťaži zhodnotil situáciu pilot Jaro Homola. So spolujazdcom Alexom Štefucom teda dve úvodné -- síce propagačné, ale rovnako započítavané -- skúšky neabsolvovali. Na druhý deň však využili pravidlo Superrealy o možnom pokračovaní v súťaži a nastúpili na štart s penalizáciou dvakrát päť minút.
Netreba sa vzdávať
Na programe boli štyri náročné skúšky, ktorými štartové pole prechádzalo v dvoch kolách. "Reálna situácia s dvakrát piatimi minútami penalizácie z piatka večera a v podstate uzavreté hodnotenie majstrovstiev Slovenska v triede A6 velili absolvovať zvyšok súťaže maximálne bezpečne a využiť rýchlostné skúšky na postupný návrat do strateného tempa. O to smutnejšie je, že na konci prvého "oboznamovacieho" kola štvorice skúšok sa stalo niečo, s čím už asi nikto nepočítal. Na Citroëne C2 Super 1600 povolil jeden z držiakov motora.
"Nedalo sa s tým nič robiť a my sme mohli opäť len smutne sledovať posádky, ktoré okolo nás v lese prechádzali do cieľa prvej polovice sobotného programu," spomína Homola.
Optimizmus pretrváva
Šťastena si tento rok rozhodne nevybrala posádku tímu Citroën Slovakia. "V duchu nevyčerpateľného optimizmu nášho tímu však aj na priebehu uplynulej sezóny nachádzame čosi pozitívne -- je to nezaplatiteľná skúsenosť, v ktorej sa sústredili azda všetky skryté nástrahy tohto ťažkého športu, ktorý kladie vrcholné nároky na techniku, posádku i celý realizačný tím. Bol to ťažký rok, ale už ho máme za sebou. Teraz nezostáva iné, len začať rozmýšľať o budúcej sezóne. Vieme, čo všetko treba zmeniť, zlepšiť, vymeniť. Máme na to celú zimnú prestávku. A s pomocou našich priateľov a priaznivcov to určite zvládneme," dodal Homola.
V záverečnom hodnotení seriálu Majstrovstiev Slovenska Tempus Rally 2007 v triede A6 patrí posádke Jaro Homola -- Alex Štefuca a ich špeciálu Citroën C2 Super 1600 štvrté miesto.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 16:33