StoryEditor

Nová poisťovňa -- noví ľudia

12.06.2003, 00:00

Začiatkom tohto mesiaca spustila Slovenská sporiteľňa, najväčšia banka na Slovensku, prevádzku ďalšej zo svojich finančných dcér. Tentoraz ide o poisťovňu, ktorá bude fungovať pod jednoduchým a jasným názvom -- Poisťovňa Slovenskej sporiteľne. Nová firma má licenciu na podnikanie v oblasti životného poistenia.
Vo vedení nového subjektu sa stretli ľudia pôsobiaci predtým v rôznych finančných oblastiach. Predseda predstavenstva, Dušan Doliak, prišiel z pozície obchodného a marketingového riaditeľa v poisťovni ING Nationale-Nederlanden. Pôvodne, ako absolvent Slovenskej technickej univerzity, začínal ako softvérový analytik. Neskôr zastával post riaditeľa vo firme Artex, a potom v zahraničnej spoločnosti Intergraph Corp. pre Slovensko. Doliak očakáva, že poisťovňa sa pod jeho vedením stane jedným z lídrov na slovenskom poistnom trhu. "Do piatich rokov sa chceme zaradiť medzi päť najsilnejších spoločností na poli životného poistenia," uviedol. Pri svojom rozvoji bude podľa neho spoločnosť čerpať nielen zo zahraničného know-how, ale stavať aj na silnom postavení Slovenskej sporiteľne na bankovom trhu, keďže pobočky a bankoví poradcovia sporiteľne budú výhradným distribučným kanálom novej poisťovne. Pôjde o prvú poisťovňu, ktorá bude svoje produkty predávať len prostredníctvom banky.
Obchod a marketing v novej poisťovni bude mať na starosti Martin Suchánek, člen predstavenstva poisťovne. Má skúsenosti z oblasti finančných služieb v poisťovacej spoločnosti Amslico AIG Life. Do poisťovníctva prišiel z inej finančnej oblasti. Pôsobil totiž vo viacerých vrcholných funkciách v spoločnostiach ČSOB Leasing a GE Capital Leasing.
Člen predstavenstva a finančný riaditeľ, zodpovedný za controlling a interný audit, sa volá Martin Hornig. Má dlhoročné skúsenosti z pôsobenia na vedúcich postoch spoločnosti Immorent. Okrem toho bol zodpovedný aj za manažment medzinárodnej expanzie dcérskych spoločností Erste Bank Group v strednej a vo východnej Európe.
Slovenská sporiteľňa založila poisťovňu s cieľom skompletizovať ponuku služieb. Klienti si budú môcť najprv poistiť život a úraz. Neskôr by k tomu malo pribudnúť aj poistenie schopnosti splácať úver, ktoré teraz ponúka banka v spolupráci s poisťovňou Cardif. Nová poisťovňa má v súčasnosti 37 zamestnancov. Sporiteľňa má okrem poisťovne v skupine správcovskú spoločnosť a faktoringovú spoločnosť. Koncom roka chce založiť aj lízingovú spoločnosť.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
06. máj 2024 15:59