StoryEditor

Letné úlety na 9.8.

09.08.2007, 00:00
Autor:
SOVSOV

Čo vám počas tohoročného leta nesmie ujsť?
-- Nesmie mi ujsť potápanie niekde v Stredozemnom mori. Teším sa nielen na potápanie s prístrojom, ale hlavne na úžasné zážitky, apnoe potápania len na nádych do väčších hĺbok.

Kam až by ste boli ochotný vydať sa stopom a sám?
-- Stopom by som to odhadol asi len do Českej republiky, rád by som však vyskúšal cyklistický výlet pozdĺž Dunaja do Rakúska.

Keď na začiatku dovolenky zistíte, že vo vašom hoteli je ubytovaný premiér, aká bude vaša reakcia?
-- Ako inštruktor potápania by som ho určite pozval potápať sa a otestoval jeho športovú kondíciu vo vode. Bol by to aj test schopnosti vedieť presne vnímať vonkajšie podnety potenciálne nebezpečného prostredia pod vodou. Tu je potrebná chladná hlava, dokonalý prehľad o situácii a v prípade problémov aj presná, priam strojová schopnosť správne reagovať. Väčšinou máte len jeden pokus .

Keby vám na dovolenke ukradli všetky peniaze a kreditky, ste typ, ktorý sa okamžite vráti domov alebo nájdete alternatívu a rekreujete sa ďalej?
-- V dosahu do 12 hodín cesty autom by som zohnal priateľov a pozval ich na záchrannú operáciu na náklady "stroskotanca", inak by som musel prečkať do riadneho odletu. Bezhotovostný platobný styk však dnes dokáže zázraky, a tak by som sa určite dostal k prostriedkom i na diaľku .

Chodíte na nudistickú pláž?
-- Nechodím, ale s manželkou dodnes spomíname na výlet v roku 1986 na vtedy pustý ostrovček Supetar v Cavtatskom zálive pod Dubrovníkom, kde sme prežili celý deň v Adamovom rúchu. Hustota tejto nudistickej pláže však vtedy bola asi jeden pár na 200 metrov skalnatého pobrežia.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. máj 2024 01:19