StoryEditor

Prezentácia projektu

20.06.2003, 00:00

Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR spolu s Agentúrou na podporu regionálneho rozvoja a s Agentúrou pre regionálny rozvoj v Žiline, zorganizovali v Prešove informačné stretnutie pre potenciálnych žiadateľov projektu Phare CBC JSPF SR/PL.
Zástupca stredného odborného učilišťa zo Svidníka, Vladimír Šandala, privítal toto informačné stretnutie. Ako pre HN uviedol, škola má skúsenosti s predkladaním projektov. Aj v súčasnosti realizuje jeden projekt z Phare na zvyšovanie vzdelanostnej úrovne rómskej menšiny. Súčasne škola v spolupráci s vyšším územným celkom v Prešove realizuje projekt na rekvalifikáciu 75 dlhodobo evidovaných nezamestnaných v profesii šička. Momentálne sa škola chce orientovať na inováciu školských osnov v odevníctve v spolupráci s partnerom z Prešova. Plánujú zriadiť nový študijný odbor -- grafické systémy v odevníctve a napojiť sa na nový softvér. Do tohto projektu sa chcú spojiť s podobnou školou z poľského Krosna. Na prípravu tohto projektu budú môcť využiť zdroje zo Spoločného fondu.
Predstaviteľka neziskovej organizácie SAIA Juliana Hejduková z Prešova ocenila skutočnosť, že sa takáto prezentácia ako prvá na východe republiky vôbec uskutočnila. Keďže sama má dostatok skúseností s prípravou projektov, informácie zo strany zástupkýň MV a RR pre ňu neboli úplne nové. Prínosom však pre ňu boli otázky prítomných, ktoré ju inšpirovali k usmerneniu jej partnerov.
Galina Opatová z Regionálnej rozvojovej agentúry v Humennom sa dozvedela len to, čo sa už predtým dočítala v smernici na internete. Uvítala by pri podobnej prezentácii rozobrať modelový projekt. Podľa jej názoru je v smernici málo informácií hlavne k problematike rozpočtu. Najmä konkrétne údaje k nákladovým položkám.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
04. máj 2024 14:48