StoryEditor

Rekordný obrat SAP Slovensko

19.04.2005, 00:00
Autor:
(js)(js)

Spoločnosť SAP Slovensko, najväčší dodávateľ softvérových riešení pre riadenie podnikov a organizácií na slovenskom trhu, ohlásila obchodné výsledky za rok 2004. Celkový obrat spoločnosti dosiahol výšku 852 miliónov Sk, čo oproti minulému roku predstavuje nárast o 13,7 %. Podľa vyhodnotenia najväčších nefinančných firiem Slovenska Trend Top 100 z roku 2004, až 41 % z nich používa produkty SAP.
Medzi zákazníkov SAP na Slovensku v roku 2004 pribudli napr. NBS, Ministerstvo školstva SR, ŽOS, a. s., Trnava, Ozeta Neo, a. s., Trenčín, Pivovar Šariš, a. s., a Avex Production, s. r. o., Dolný Kubín.
Podľa posledného nezávislého prieskumu firmy IDC, firma SAP naďalej dominuje trhu podnikových aplikácií na Slovensku s podielom 63,5 % (prieskum bol zverejnený v júli 2004 a obsahuje výsledky za rok 2003). V decembri minulého roku firma SAP Slovensko úspešne uviedla na trh nový produkt pre malé a stredné podniky s názvom SAP Business One. Na konci roku 2004 bolo na Slovensku už 16 inštalácií tohto produktu u 10 zákazníkov a 6 partnerských organizácií. Medzi zákazníkov, ktorí ku koncu roka 2004 používali SAP Business One v produktívnej prevádzke na podporu svojich obchodných procesov, patria napríklad spoločnosti BaSYS, Jungheinrich, Meditrade, RLX Components a Stiefel -- Eurocart. V roku 2005 očakáva SAP ďalšie desiatky nových slovenských zákazníkov tohto produktu.
"Rok 2004 bol rokom narastajúcej konkurencie, ktorá súvisí s oživením na našom trhu. Okrem tradičných odvetví, ako napríklad výrobné odvetvia, telekomunikácie alebo utility, nastal rýchly rast dopytu vo verejnej správe, postupne rastie dopyt aj v oblasti stredných a malých podnikov. Zákazníci dôkladnejšie zvažujú výber softvérovej aplikácie a aj jej dodávateľa. Sme radi, že v tomto meniacom sa prostredí sme dokázali posilniť našu vedúcu pozíciu na trhu podnikových aplikácií aj v roku 2004," povedal Milan Hán, generálny riaditeľ SAP Slovensko, s. r. o.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. máj 2024 19:02