StoryEditor

Klára Surdusová: Neznehodnocujte samy seba!

11.01.2007, 23:00

Podlieha aj večerné líčenie módnym trendom?
- Plesová sezóna sa trendmi inšpiruje, ale nemusí - ani nemôže - sa im prispôsobovať úplne. Vo všeobecnosti bol vlani mejkap výraznejší, lesky zažívali boom. Teraz prichádzajú matné alebo len ľahko pretreté pery, v móde sú výraznejšie oči. Večerné líčenie je však výnimočné. Viaže sa na konkrétnu róbu. A aj keby nebolo práve aktuálne používať napríklad lesk, na ples si ho dovoliť môžete.

Akej chyby sa ženy najčastejšie dopúšťajú?
- Často sa stáva, že dámy si vyberú luxusné šaty, ale zabudnú na to, že celkový imidž tvorí aj mejkap a vlasy. Hodnota róby tak klesá.

Vedia sa Slovensky líčiť?
- V zahraničí sa ženy líčia podstatne menej, viac sa starajú o pleť. Slovenky sa zasa snažia prekryť mejkapom nedostatky, ktoré nestíhajú odstrániť kozmetikou. Pritom zdravý základ je najdôležitejší. Mejkap má byť iba doklepnutím osobnosti, nie naopak. Ale už aj u nás ustupuje trend strašného vymaľovania, nastupuje prirodzenosť.

Kto prechádza vašimi rukami?
- Napríklad na Ples v Opere líčim pani Lančaričovú, Ivetu Malachovskú, Ivicu Barabášovú... Nikdy svojim klientkam nevnucujem horúce hity. Tie sa určujú na dokonalých tvárach modeliek, nie každému sa však hodia. Využívam ich ako pomôcku na ozvláštnenie tradičných postupov. Dbám na to, aby dámy neboli premaľované a prispôsobujem sa šatám.

Vaša rada na dlhé zimné večery?
- Ak sa už dáma vyberie na ples, mala by sa poradiť s odborníkom. Bude to jej večer, ak jej záleží na tom, aby pôsobila pekne, mala by zladiť mejkap s odevom. Menej je niekedy viac. Mejkap má ženu podčiarknuť, nie potlačiť v mene trendu. Neznehodnocujte samy seba a na ples si vezmite púder!

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
08. máj 2024 09:44