StoryEditor

Zdolajte zákernú rakovinu prostaty, existujú tri účinné prostriedky

17.07.2017, 00:00

V prípade ochorenia sa veľmi ťažko niekomu radí, aby si našiel svoj správny spôsob liečby a zachoval vhodný postoj k situácií, ktorá práve nastala. Pokiaľ je to ochorenie vážne a nedáva nám príliš na výber, volíme všetky dostupné prostriedky, ktoré nachádzame vo svojom okolí.

Informácie sú jedným z dobrých zdrojov, ktorý nám ukazujú dostupné možnosti aj v prípade liečby. Ak je to prospešné aj nášmu zdraviu, nevidíme dôvod, prečo sa neinšpirovať dostupnými radami, ktoré pramenia z overených dát.

Začnite s paradajkami

V boji s rakovinou sa totiž veľmi osvedčili, a to z niekoľkých dôvodov. Obsahujú kyselinu chlorgenovú a fytochemické látky, ktoré sa ako prvé postarajú o ochranu tela pred rakovinou prostaty. Samozrejme, že ideálne je ich konzumovať vždy čerstvé a najlepšie z domáceho zberu. Okrem toho je to kyselina ferulová a kávová, farbivo lykopén a samozrejme vitamín C a U, ktoré ochránia váš žalúdok a dvanástnik, tiež tvoria obsah paradajok.

Nerušený spánok v pravidelných hodinách si zabezpečíte vďaka kúpe posteľných obliečok v dobrej kvalite. Spánok je niekedy tiež najlepší lekár na ubolené telo. V prípade prostaty to platí zrejme dvojnásobne.

Nepodceňujte preventívne prehliadky u urológa

Tento lekár sa špecializuje na všetky problémy v oblasti mužských pohlavných orgánov, kam rakovina prostaty samozrejme patrí tiež.

V celosvetovom meradle sa toto ochorenie najviac vyskytuje u mužov vo veku nad 50 rokov, no v poslednej dobe si začína vyberať aj nižšie vekové kategórie. O vzniku tejto zákernej choroby človek nemusí ani tušiť, preto je názor urológa veľmi dôležitý. Tiež môže byť jediný, kto ju dokáže správne diagnostikovať.

K najčastejším príznakom tohto ochorenia patrí sťažené močenie, čo sa prejavuje napríklad aj tým, že nedokážete dlhodobo usedieť ani pri rozohriatom krbe a zotrvať pri iných činnostiach v pokoji, čo sa môže prejaviť takmer kedykoľvek. Slabý prúd moču a v krajnom prípade močenie s krvou.

Kontrolujte svoje telo a zbavte sa nezdravých návykov

Niekedy môže pomôcť aj osobná hygiena a pravidelná starostlivosť o vaše telo. Hygienou nie je len pravidelné holenie, môže to byť kontrola prítomnosti hrčiek v oblasti semenníkov, nikdy to však nie je dôvod na paniku, pokiaľ nemáte všetko potvrdené od urológa. Niektoré hrčky môžu byť len súčasťou celého systému pohlavných orgánov, preto prípadné nesúmernosti zbytočne nezveličujte.

To, že patríte k uznávaným manažérom, ktorí sa bez kvalitnej tašky na notebook nezaobídu je jedna vec. Neznamená to však, že si musíte svoje zdravie kaziť zlozvykom fajčenia. Naopak sa snažte pravidelne cvičiť, odporúča sa aspoň 40 minút denne, čo sa dá nahradiť aj svižnou prechádzkou. Zdraviu prospešný v tomto smere je aj pravidelný sex, ktorý je niekedy tiež veľmi účinnou prevenciou v prípade ochorenia pohlavných orgánov. Majte na pamäti, že vaše zdravie je prvoradé, pretože len vďaka nemu si môžete dlhodobo užívať radosť zo života.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 18:33