StoryEditor

Cez noc sa ukradne každú hodinu jedno auto. Viete čo sa stane s Vašim autom po krádeži a ako tomu predísť?

30.05.2017, 00:00

Počet krádeží áut na Slovensku pomaly ustupuje avšak hodnota odcudzených vozidiel paradoxne stúpa. Objasnenosť krádeží je žalostne nízka. Autá sa kradnú z dvoch dôvodov. Na náhradné diely alebo na predaj do tretích krajín, od nás najčastejšie do Ruska či na Ukrajinu. Niektoré autá sú opätovne zlegalizované a jazdia naďalej po cestách našich blízkych susedov.

​Tradičným časom pre zlodejov sú nočné hodiny medzi 22:00 a 6:00. V priemere sa teda ukradne jedno auto každú nočnú hodinu. Alarmujúce je, že sa to môže týkať každého z nás a bezmocný pocit pri pohľade na prázdne parkovacie miesto nechce zažiť snáď nikto.

​Zlodeji ovládajú rôzne techniky ako ukradnúť auto, a sú naozaj zruční. Používajú elektronické ale aj mechanické vychytávky. Najčastejšie používajú techniky ako zarušenie akejkoľvek frekvencie GPS, GPRS, GSM (odkaz na video) a pod, načítanie frekvencie originálneho kľúča, alebo príprava náhradného kľúča priamo v aute (odkaz na video).
Aktuálne veľmi rozšírený spôsob krádeže vozidiel je formou zosilnenia signálu kľúča, kde zlodej dokáže odomknúť vozidlo aj na 400 m a nepozorovane odísť preč (odkaz na video).

Na túto problematiku ale hlavne na to ako je možné si svoj majetok dokonale ochrániť sa pozreli aj redaktori z televízie TA3 v relácii MOTORING. Krátku ale zaujímavú reportáž si môžete pozrieť nižšie.

Systém jediného, doteraz neprekonaného zabezpečenia zo Slovenska si môžete pozrieť bližšie aj na stránke www.autoalarm-vamos.sk

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 19:50