StoryEditor

Chystáte sa investovať do obnoviteľných zdrojov energie? Vyberajte dôsledne

29.05.2017, 00:00

Ak chcete využívať obnoviteľné zdroje energie, dôsledne zvážte, do čoho budete investovať. Zariadenia na využívanie zelenej energie nie sú vhodné pre každú domácnosť. Aj na to upozorňovali špecialisti Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry návštevníkov medzinárodného veľtrhu ELO SYS 2017 v Nitre.

Každá domácnosť je jedinečná a na výber je stále viac energetických riešení. Preto si treba vopred z viacerých zdrojov overiť, čo sa naozaj oplatí a nájsť najvhodnejšie riešenie. Na výstave elektrotechniky, energetiky, elektroniky, osvetlenia a telekomunikácií ELO SYS 2017, ktorá bola po prvý raz spojená s Medzinárodným strojárskym veľtrhom, nezávislí odborníci radili, ktoré opatrenia sa oplatí urobiť a aké úspory môžu očakávať.

Často sa hovorilo aj o aj o výhodách a obmedzeniach jednotlivých druhov zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov. Návštevníkov zaujímali aj možnosti, ako získať príspevky na inštaláciu slnečných kolektorov, kotlov na biomasu, tepelných čerpadiel a fotovoltických panelov z projektu Zelená domácnostiam. V rámci projektu plánuje Slovenská inovačná a energetická agentúra v roku 2017 vydať poukážky v hodnote 15 miliónov €. Najbližšie už 11. kolo, bude pre záujemcov o podporu na zariadenia na výrobu tepla v mimobratislavských regiónoch vyhlásené dňa 30. mája 2017.

Ak ste na výstave v Nitre neboli, o konzultácie je možné požiadať v poradenských centrách ŽIŤ ENERGIOU v Trenčíne, Banskej Bystrici, Košiciach a najnovšie aj v Bratislave. Využiť možno aj bezplatnú telefónnu linku 0800 199 399. Podrobnejšie informácie sú zverejnené na webovej stránke zitenergiou.sk.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 03:20