StoryEditor

Chcete získať náskok pred konkurenciou? Inovujte

24.05.2017, 00:00

Využite bezplatné poradenstvo poskytované v rámci pripravovaného projektu inovujme.sk, ktorý sa predstaví na výstave elektrotechniky ELOSYS a na Medzinárodnom strojárskom veľtrhu. Najväčšie slovenské prehliadky moderných technológií sa začali v utorok v Nitre.

Nový národný projekt Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry má za cieľ prispieť k zvýšeniu inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky aj prostredníctvom poradenských služieb pre podnikateľov. Špecializované inovačné a technologické poradenstvo je financované z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Výskum a inovácie. Vďaka projektu vzniknú v nasledujúcich mesiacoch v piatich slovenských mestách regionálne konzultačné centrá. Odborné individuálne poradenstvo bude k dispozícii v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.

Inovácia, originalita a nápad sú dôležitou podmienkou úspechu, ale aj prežitia v podnikateľskom sektore. „Základom pre vyššiu inovačnú výkonnosť podnikov je priaznivé pro-inovačné prostredie v spoločnosti a fungujúci inovačný ekosystém. No hlavný potenciál je v samotných podnikateľoch. Projekt inovujme.sk má za cieľ pomôcť podnikateľom naštartovať inovácie a zároveň prispieť k vytvoreniu lepších podmienok v tejto oblasti,“ hovorí Artur Bobovnický, riaditeľ Sekcie inovácií a medzinárodnej spolupráce SIEA.

Konzultačné centrá ponúknu aj verejne prístupné odborné podujatia; diskusné fóra, semináre, inovačné kluby, webináre či workshopy. Súčasťou národného projektu sú aj inovačné aktivity na stredných a vysokých školách. Od nového školského roka budú odborní školitelia – inovátori navštevovať stredné školy vo všetkých regiónoch Slovenska. Pre študentov majú pripravený celodenný inovačný workshop, na ktorom budú môcť rozvíjať kreatívne myslenie a prezentovať svoje nápady.

Podrobnejšie informácie o projekte inovujme.sk sú k dispozícii v expozícii  SIEA v pavilóne B, v stánku č. 72  v priestoroch výstaviska Agrokomplex v Nitre od 23. do 26. mája 2017. V expozícii sú prezentované aj najlepšie Inovatívne činy roka 2016. Výsledky už 10. ročníka súťaže, v ktorej sú udeľované ocenenia ministra hospodárstva SR, boli vyhlásené počas prvého dňa veľtrhu.

 

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 00:36