StoryEditor

Je leto určené iba pre odpočinok alebo je to inak?

15.05.2017, 00:00

Čo si predstavíte, keď sa povie leto? Dovolenku na horách, lehátko na piesočnatej pláži či oddych na chalupe? Ak už patríte ako akejkoľvek skupiny, určite sa zhodneme na tom, že leto tradične patrí medzi najpokojnejšie obdobia v roku. Pracujúci ľudia po celom svete letné mesiace využívajú na načerpanie nových síl, vďaka čomu majú viac času na seba.

Čas je luxus. Ako to využiť, ak ho máte dostatok?

Mnohí ľudia letné obdobie využívajú na to, aby sa venovali koníčkom a mimo pracovným aktivitám, na ktoré nemajú priestor počas ostatných hektických mesiacov. V prípade, že patríte medzi nich a okrem toho hľadáte spôsob, ako zlepšiť svoju kariéru a získať nové znalosti, môžete nadchádzajúce leto využiť na štúdium.

Poviete si, štúdium a leto, veď tieto dve veci vôbec nejdú dokopy. No ak sa zamyslíte, dáva to zmysel. Letné obdobie vám umožňuje voľnejší režim a tak máte priestor venovať sa činnostiam, na ktoré by ste si nenašli čas na jeseň či začiatkom roka.

Štúdiom k lepšej kariére

Hoci väčšina študentov, ktorí za sebou majú strednú školu, stále mieri na klasické vysoké školy, formuje sa tu aj iná skupina študentov. Jedná sa hlavne o pracujúcich ľudí, ktorí sa chcú ďalej vzdelávať, no neláka ich teória a akademická pôda. Hľadajú štúdium, ktoré je zamerané na prax. Častou voľbou je v tomto prípade štúdium MBA (Master of Business Administration), zahraničného vysokoškolského programu, ktorý je zameraný na management.

Jedným z najväčších poskytovateľov MBA na Slovensku je LIGS University, ktorá bola založená v roku 2006 a dnes ponúka štúdium v štyroch jazykoch – angličtina, španielčina, slovenčina a čeština, pričom okrem MBA si záujemcovia môžu vybrať aj z ďalších študijných programov. LIGS University sa od iných škôl líši hlavne tým, že svoje študijné programy, vrátane programu MBA, ponúka 100% online formou a to v mnohých špecializáciách.

Študenti MBA týmto spôsobom nadväzujú na znalosti, ktoré už majú vďaka svojej praxi a zdokonaľujú sa v oblastiach, ktoré sú kľúčové pre rozvoj ich kariéry. Počas štúdia riešia problémy a modelové situácie, ktoré môžu nastať v praxi, pričom na strane lektorov sú profesionáli z praxe, vedúci a manažéri, ktorí sú odborníkmi v jednotlivých oblastiach.

Nechodíte do školy, škola príde za vami

V rámci online programov LIGS University svojim študentom sľubuje neobmedzenú voľnosť. Študovať môžete kedykoľvek chcete, neexistuje žiadny termín zahájenia či ukončenia štúdia a ani žiadny termín pre jednotlivé skúšky, práve naopak. Študenti si všetky činnosti organizujú sami podľa svojich časových možností. V prípade, že vás štúdium MBA zaujalo, v programe Interactive Online MBA na LIGS University môžete začať študovať trebárs hneď, do konca júna dokonca za špeciálnu letnú cenu.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 12:19