StoryEditor

Poslednú fľašu platinovej limitovanej edície slovenskej vodky na svetovom aukčnom portáli eBay dražili ľudia z celého sveta

12.05.2017, 00:00
Na svetovom aukčnom portáli eBay skončila aukcia poslednej fľaše platinovej limitovanej edície Goral Vodka MASTER 7 divov Slovenska.

V apríli tohto roku bola na slovenský trh uvedená unikátna limitovaná edícia Goral Vodka MASTER „7 divov Slovenska“. O tejto exkluzívnej platinovej edícii, z ktorej bolo vyrobených len 77 fliaš s objemom 1,75 litra, sme vás informovali pred pár dňami v našom článku „Posledná fľaša platinovej limitovanej edície slovenskej vodky sa draží na svetovom aukčnom portáli eBay“.

Súčasťou každého exkluzívneho balenia edície bol certifikát pravosti, každá fľaša mala pridelené svoje limitované číslo. A navyše, všetkých sedem nových divov Slovenska je na fľaši dekorovaných 22 karátovou platinou.

Limitovanú edíciu bolo možné kúpiť exkluzívne na web stránke 77dovodov.sk. Pár hodín po spustení predaja sa limitovaná edícia vypredala. Na enormný záujem Slovákov o kúpu limitovanej edície zareagoval výrobca slovenskej vodky rozhodnutím „vytiahnuť tajnú skrytú rezervu“, poslednú fľašu limitovanej edície s označením 77/77, ktorá nebola určená na predaj a rozhodol sa dať ju do verejnej aukcie na najväčší svetový aukčný portál eBay. Marián Gurega, CEO GAS Familia nám pred aukciou povedal, že síce nevie kvantifikovať, aký môže byť záujem o aukciu slovenskej vodky na svetovom portáli s tisíckami denných aukcií. No tým, že je Goral Vodka MASTER etablovaná už v 20 krajinách sveta a v tomto roku k nim pribudne ďalších 8, je vysoký predpoklad, že o aukciu prejaví záujem mnoho ľudí z celého sveta.

Aukcia limitovanej edície slovenskej Goral Vodky MASTER 7 divov Slovenska skončila na portáli eBay len pred pár dňami. „Nastavili sme dĺžku aukcie na symbolických 7 dní a sedmička sa objavila aj v úvodnej vyvolávacej cene, ktorú sme určili na 77 USD.“, povedal Ľubomír Mrug, brand manager značky. „Priznávam, že sme všetci veľmi napäto sledovali priebeh aukcie. Verili sme si, že naša vodka, ktorá získala ocenenia za kvalitu prakticky po celom svete, pritiahne pozornosť aj na aukčnom eBay.

Po 7 dňoch draženia dopadla aukcia nad všetky očakávania. O poslednú fľašu limitovanej edície sa „pobili“ ľudia z celého sveta. „Aukcia sa nakoniec vo svojom závere zúžila na súboj dvoch kontinentov – Ameriky a Európy zastúpenej Švajčiarskom, Veľkou Britániou, Írskom, Ruskom, Nemeckom ale aj Slovenskom“, povedal nám CEO GAS Familie, Marián Gurega a dodáva: „Nakoniec sa posledná fľaša platinovej limitovanej edície s číslom 77/77 vydražila za 460 USD“.

​Ako sa nám podarilo zistiť, majiteľom poslednej fľaše limitovanej edície 7 divov Slovenska sa stal nakoniec rodený Slovák, ktorý žije už dlhé roky v Nemecku, ale pochádza z Popradu. Údajne pozorne sledoval v médiách všetky informácie o limitovanej edícii a ako hrdý Slovák žijúci v zahraničí sa rozhodol zúčastniť aukcie. A keďže jeho šťastným číslom je vždy a za každých okolností „sedmička“, veril, že mu aj teraz prinesie šťastie. Po exkluzívne balenie fľaše s označením 77/77 si vraj jej nový majiteľ príde radšej osobne do Starej Ľubovne začiatkom leta, kedy plánuje aj návštevu Slovenska. Výhra v aukcii má pre neho oveľa vyššiu hodnotu, než za akú ju vydražil v aukcii na portáli eBay. „V lepšieho majiteľa našej poslednej fľaše sme ani nemohli dúfať“, hovorí Marián Gurega.

Na záver sme sa opýtali Mariána Guregu, ako hodnotí výsledok aukcie. Naplnila aukcia jeho očakávania? „Úprimne, veľký záujem o našu slovenskú vodku exkluzívnej edície 7 divov Slovenska bol pre nás všetkých veľkou satisfakciou. Aukcia len potvrdila, že svetová kvalita produktu zabalená do exkluzívneho balenia a navyše s unikátnym príbehom otvára svetové trhy. Slovenská vodka obstála so cťou aj na najväčšom svetovom aukčnom portáli“, dodáva spokojne a hrdo Marián Gurega.

Financie z aukcie sa výrobca rozhodol venovať nadácii Zachovanie dedičstva našich predkov, keďže aj táto platinová limitovaná edícia vzdáva hold slovenským krásam prírody a kultúrneho dedičstva.

Úprimne sa tešíme, že na Slovensku vznikol takýto krásny projekt. Už teraz sme zvedaví, s čím zaujímavým príde na trh výrobca Goral Vodky MASTER v blízkej budúcnosti.   

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 07:06