StoryEditor

Pri energii sa oplatí investovať s prehľadom. Poradiť sa môžete aj na bratislavskom Autosalóne

27.04.2017, 09:53

Bezplatné energetické poradenstvo bude cez víkend k dispozícii na bratislavskom Autosalóne. Špecialisti Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry sú pripravení návštevníkom poradiť, ako znížiť spotrebu energie a ako s prehľadom investovať do obnoviteľných zdrojov.

Ak chcete znížiť spotrebu tepla, teplej vody alebo elektrickej energie vo vašej domácnosti alebo hľadáte komplexné energetické riešenie pre novostavbu či celkovú rekonštrukciu, vždy sa oplatí vopred poradiť s odborníkom. Špecialisti SIEA budú v areáli výstaviska Incheba k dispozícii v dňoch 29. a 30. apríla 2017.

Odborníci bezplatne pomôžu aj v prípade záujmu o využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Súčasťou poradenstva sú aj informácie o možnostiach získania príspevku na inštaláciu zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov z projektu Zelená domácnostiam. V rámci projektu plánuje SIEA v roku 2017 vydať poukážky v hodnote až 15 miliónov €. Najbližšie kolo určené pre zariadenia na výrobu tepla v mimobratislavských regiónoch bude vyhlásené v utorok 2. mája 2017. Domácnosti z Bratislavského samosprávneho kraja budú môcť o poukážky na zariadenia na výrobu tepla tento rok požiadať  len v kole vyhlásenom 23.mája 2017.

V stánku SIEA, ktorý bude umiestnený na vonkajšej ploche pred vstupom do hál, môžu návštevníci načerpať aj pozitívnu energiu a vyskúšať svoje vedomosti v energetickom kvíze. Jednou z odmien pre úspešných riešiteľov sú aj modely autíčok na solárny pohon. Pripravené sú aj rôzne užitočné brožúry s návrhmi úsporných opatrení a príkladmi konkrétnych realizácií.

Pre ostatných záujemcov o bezplatné energetické poradenstvo sú konzultanti SIEA k dispozícii v poradenských centrách v Bratislave, Trenčíne, Banskej Bystrici a v Košiciach. Využiť môžu aj bezplatnú telefónnu linku 0800 199 399. Podrobnejšie informácie sú zverejnené  na webovej stránke zitenergiou.sk.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 11:12