StoryEditor

Toyota Industries Corporation na ceste za akvizíciou spoločnosti Vanderlande

27.03.2017, 12:00
Spoločne predstavujú popredného globálneho dodávateľa celého radu riešení pre manipuláciu s tovarom – od manuálnej až po plne automatizovanú.

Toyota Industries Corporation (TICO) podpísala dohodu o akvizícii spoločnosti Vanderlande – lídra na svetovom trhu pre automatizáciu logistických procesov s pridanou hodnotou na letiskách a na trhu balíkových zásielok, rovnako ako popredného dodávateľa v oblasti skladovania – od súčasného vlastníka firmy NPM Capital.

Táto transakcia predstavuje strategický cieľ spoločnosti TICO zvýšiť svoju prítomnosť v odvetví automatizovanej manipulácie s tovarom. Nasleduje po nedávno oznámenej expanzii v Severnej Amerike prostredníctvom akvizície spoločnosti Bastian Solutions LLC, čo ďalej posilňuje globálne postavenie spoločnosti TICO v sektore celkových riešení pre manipuláciu s materiálom.

​Spoločnosť Vanderlande, založená v roku 1949 so sídlom vo Veghel, Holandsko, dodáva riešenia do viac ako 105 krajín s lokálnym zastúpením v 30 z nich. V nadväznosti na inovatívne systémy, inteligentný softvér a služby životného cyklu, Vanderlande v posledných rokoch preukázala významný rast a do budúcna má dobrú pozíciu s blízkymi pracovnými vzťahmi s významnými zákazníkmi.

​Pán Norio Wakabayashi, ako výkonný predstaviteľ spoločnosti TICO a vymenovaný predseda dozornej rady spoločnosti Vanderlande, uvádza: „Vanderlande dopĺňa našu súčasnú ponuku tým, že poskytuje celý rad integrovaných automatizovaných riešení pre manipuláciu s materiálom. Silnú strategickú zhodu vidíme tiež v našich rozsiahlych predajných a servisných sieťach. Táto akvizícia vytvorí ešte silnejšie globálne pokrytie na takmer všetkých trhoch s požiadavkou na automatizáciu."

​Remo Brunschwiler, generálny riaditeľ spoločnosti Vanderlande, dodáva: „Vanderlande má radosť z toho, že ju nadobudol tak enormne úspešný, strategický partner. Silné finančné zázemie spoločnosti TICO a jej globálna prítomnosť pomôže našej spoločnosti pokračovať vo svojej stratégii udržateľného ziskového rastu.

Výkonný riaditeľ NPM Capital, Bart Coopmans, uzatvára: „NPM Capital sa už dlhodobo, od začiatku roku 1988, zameriava na investície do Vanderlande. Neustále sme podporovali investície do tejto organizácie a jej technologických možností, čoho výsledkom je súčasná vedúca pozícia Vanderlande na trhu. Vstup Toyoty ako silného strategického akcionára umožní spoločnosti Vanderlande urobiť ďalší krok vo svojom vzostupnom smerovaní."

​Akvizícia bola plne schválená a podporená správnou radou a podnikovou radou spoločnosti Vanderlande. Vanderlande si ponechá svoje meno a korporátnu identitu a bude tiež pokračovať vo svojej činnosti ako samostatný subjekt z rovnakých miest po celom svete.

Transakcia podlieha obvyklým regulačným schváleniam a uzatvorenie sa predpokladá v priebehu 2. štvrťroka 2017.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 07:43