StoryEditor

Zastavte zlodejov áut

27.03.2017, 00:00

Už Vám niekedy ukradli auto? Zabezpečili ste si svoje auto alarmom, imobilizérom a ďalšími pascami, ale zlodej ich aj napriek tomu prekonal?
Pamätáte si ten pocit bezmocnosti? Neustále papierovanie a stres. Chceli by ste sa tomu vyhnúť?

Čo robiť pre to, aby Vám auto už nikto neukradol? Hovoríte si, že jediné riešenie je vozidlo vôbec neopúšťať a so zbraňou v ruke odhadáňať škodcov? Každého to občas napadne, ale všetci dobre vieme, taká ochrana proti krádeži je vlastne nemožná.

Inšpirovaný samotnými zlodejmi

Čo tak vyskúšať zabezpečovací systém, ktorý bol inšpirovaný samotnými zlodejmi? Počas svojej kariéry sa naučili takmer všetko. Od otvárania automobilu tenisovou loptičkou cez ovládanie signálov, ktorými sú súčasné autá vybavené. Aby sme dokázali vyzrieť na zlodejov, musíme dokonale poznať ich taktiky, ktoré proti nám môžu použiť. Čo myslíte?

S podobnou úvahou prišiel aj pán Štefan Vámoš, ktorý svoj život zasvetil technike ako učiteľ na strednej priemyselnej škole. V rámci pedagogickej praxi navštívil známu nemeckú automobilové školu Nikolai August Otto Schulle, kde ho nápad na vyvinutie vlastného zabezpečovacieho systému napadol po prvý krát.

VAM - rodinná značka zo Slovenska

Svoj nápad neskôr pomenoval VAM, podľa prvých troch písmen priezviska svojej rodiny. A to nie náhodou pretože s vývojom zabezpečovacieho systému mu totiž pomáhal aj jeho syn Richard. Vďaka tomu, že pán Štefan Vámoš dokonale rozumie elektrotechnickému vybaveniu auta, podarilo sa mu vyvinúť doposiaľ neprekonaný systém. Za jeho prácou stálo veľké úsilie a veľa času. Na systéme pracoval aj 16 hodín denne a aby mohol vývoj dokončiť, predal aj svoj dom.

Aby ani jedno auto nebolo ukradnuté
Úsilie sa ale čoskoro vrátilo v podobe neprekonateľnosti. VAM funguje ako imobilizér aj autoalarm v jednom. Systém, ktorý prešiel takmer 20 ročným vývojom sa za tú dobu stal celkom nesmrteľný. Bol inštalovaný vo viac ako 6000 vozidiel. Pokusov o krádež bolo viac ako 500 a všetky neúšpešné.

Možno s Vám to zdá ako zázrak, ale nie je. Úspech VAM má na svedomí predovšetkým dlhodobý a intenzívny vývoj, korunovaný certifikátom kvality TÜV SÜD Neemecko. Systém je možné nainštalovať do viac ako 3000 typov vozidiel bez ohľadu na typ či vybavenie. Montáž zabezpečuje samotná firma VAM, ktorá dohliada na to aby bola inštalácia vždy odlišná u každého auta. Žiadne auto nemá rovnako nainštalovaný systém čo veľmi sťažuje pokus o krádež.

VAM system nedá zlodejom Šamcu

Aj keby sa pokúsili zabezpečenie narušiť, trvalo by t ozlodejom nesmierne dlho a skôr či neskôr by to vzdali. VAM system má dve časti – nevyberateľnú, ktorá je zabudovaná v palubnej dokse auta a vyberateľnú tzv. kazetku. Nemusíte nad ničím zložitým premýšlať ani si nemusíte pamätať x-miestne kódy, len vložíte kazetku na svoje miesto, naštartujete a môžete odísť.

Chcete zastaviť zlodejov raz a navždy?

Chcete 100% zabrániť zlodejom, aby Vás pripravili o Vášho motorového miláčika? Zažiadajte o rýchlu cenovú ponuku na našich stránkach, alebo nás kontaktujte na našich prevádzkach v Kalnej nad Hronom alebo Bratislave. A Vaše auto Vám bez Vás už samo neodíde.

Viac informácií nájdete na www.autoalarm-vamos.sk

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 11:55