StoryEditor

4+1 tipov a trikov, ktoré by ste mali poznať v súvislosti s hraním online hier

22.03.2017, 23:00

Patríte ku sedemsto miliónom hráčov, ktorí trávia svoj voľný čas hraním online hier? Tak potom by si mali osvojiť päť nasledujúcich pravidiel.

Podľa štúdie Spil Games z roku 2013 hrá na celom svete online hry sedemsto miliónov ľudí. Dnes je toto číslo takmer určite vyššie. Hraniu hier sa venujú muži i ženy, mladí i starí, ľudia rôznych farieb pleti, vierovyznaní a národností. Hrajú celé rodiny i jednotlivci. Cez deň i v noci, v autobusoch i doma.

Online hranie zoznamuje a spája ľudí. Za istých okolností vie byť aj liekom. Mali by ste však pri ňom dodržiavať niekoľko pravidiel, aby sa z hrania nestratila zábava a nenahradil ju strach a stres.

1. Chráňte si svoje súkromie

Je to už trochu ako starý šláger, ale treba to neustále pripomínať – chráňte si svoje súkromie. Nikdy prostredníctvom e-mailu nezdieľajte s kýmkoľvek svoje prihlasovacie údaje, PIN a ani iné osobné údaje. Využívajte silné heslá. Či už hráte online poker, World of Warcraft alebo v online kasínach, nikto by po vás nikdy nemal chcieť citlivé dáta a ak áno, je to nanajvýš podozrivé.

2. Dôverujte len dôveryhodným

Na internete nájdete desiatky ak nie stovky „zaručených“ návodov ako takzvane porážať hracie automaty, ale každý skúsený hráč vám povie, že je to nezmysel. Keď ide o vaše peniaze, vždy dôverujte len overeným stránkam ako je napríklad casino-online-sk.com v prípade kasínových hier. Buďte obozretní pred tými, ktorí vám sľubujú jednoduché výhry, veľké zhodnotenie vkladov alebo zaručené tipy.

3. Naučte sa pracovať s peniazmi

Ak nehráte len pre zábavu, ale aj s peniazmi a o ďalšie peniaze, buďte obzvlášť opatrní a rozvážni. Začnite tým, že si každý mesiac vyhradíte z rozpočtu peniaze pre hru. Nikdy počas jediného dňa nehrajte o viac než desať percent z týchto peňazí. A ak sa vám náhodou nedarí, nesnažte sa smolu takzvane porážať tým, že budete hrať za väčšie sumy, než ste zvyknutí.

4. Vyhýbajte sa vírusom

Či už hráte cez mobil, tablet alebo počítač, vždy myslite na antivírusovú ochranu. Sťahujte súbory a softvér len z overených stránok, ideálne priamo zo „zdroja“. Neinštalujte si do zariadení žiadne pochybné vylepšenia, ktoré môžu potencionálne obsahovať vírusy. A vyhraďte si čas na to, aby ste si prečítali obchodné podmienky spoločnosti, kde chcete hrať.

5. Nezabudnite na zábavu

To najdôležitejšie na záver. Hra by vás za každých okolností mala hlavne zabávať. Ak sa tak nedeje, nájdite si inú hru, ktorá bude tento cieľ spĺňať.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 04:24