StoryEditor

Nový Volkswagen Golf: Novinky zo sveta limuzín

21.03.2017, 23:00
Nový Golf prešiel iba malými zmenami navonok, avšak postúpil v oblasti technológií a konektivity. Pribudli mu aj nové motory a prevodovka.

Načo meniť niečo, čo funguje? Takýmto heslom sa riadi aj faceliftovaný Volkswagen Golf. Má teda nové funkcie, je ešte modernejší a bezpečnejší, než pred tým. Vyzerá však veľmi podobne. Rok narodenia nového Golfa tak najľahšie prezradia nové zadné svetlá využívajúce LED technológiu. Vo vyššej výbave má nový Golf obzvlášť peknú, premenlivú grafiku zadných svetiel. Vrcholné verzie môžu mať aj dynamické zadné smerovky. V predných svetlometoch môžeme taktiež nájsť LED technológiu a dynamickú reguláciu diaľkových svetiel. Takéto svetlá svietia naozaj vynikajúco.

Vo vnútri sa zmeny nesú v podobnom duchu, ako pri dizajne karosérie. Základ interiéru zostal nezmenený, pribudli však nové, kvalitnejšie materiály a zaujímavejšie dekory. Jednoznačne najväčšou novinkou je moderný, digitálny prístrojový štít a informačno-zábavné systémy, ktoré majú teraz pre každú výbavu väčšiu obrazovku. Vrcholná verzia Discover Pro má teraz uhlopriečku displeja až 9,2 palca, má elegantné jednoliate sklenené vyhotovenie a vybrané funkcie systému je možné ovládať gestami! Takúto funkcionalitu ponúka len pár vybraných limuzín. Nový Golf určuje krok aj v konektivite. Ponúka palubný internet s užitočnými online službami, ako aktuálna cena pohonných hmôt, počasie či presné dopravné správy. Je tu aj možnosť ovládať audiosystém cez tablet či laptop.

​Podovozok Golfu zostal nezmenený. To sú dobré správy, keďže Volkswagen Golf jazdí naozaj veľmi pekne a rozumie si s takmer každou cestou. Na pohon slúžia známe motory TDI a TSI, avšak pribudli aj novinky: trojvalec 1,0 TSI a nový štvorvalec 1,5 TSI. Motor 1,0 TSI rozhodne netreba zatracovať, lebo vo výkonnejšej verzii ponúka slušný výkon 81 kW (110 koní), pričom jazdí kultivovane a reálne úsporne. Väčší štvorvalec príde na trh neskôr. Preto sa viac oplatí spomenúť novú, sedemstupňovú prevodovku DSG, ktorá je naozaj excelentná. Radí veľmi rýchlo a má vylepšenú logiku, takže jazda s ňou je ešte plynulejšia a prirodzenejšia. Nový Volkswagen Golf tak zostal verný svojej povesti a napriek iba jemným zmenám stále patrí medzi špičku vo svojej triede. Viac si prečítajte na našom blogu www.volkswagenblog.sk.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 13:41