StoryEditor

Chcete správne riadiť zdravotnícke zariadenie? V tom vám pomôže ESBM

05.03.2017, 23:00
K správnemu chodu nemocnice patria okrem iného aj odborníci na ekonomiku, ľudské zdroje a ďalšie oblasti. Čo robiť, keď manažéri zdravotníckych a farmaceutických zariadení potrebujú prehĺbiť svoje vedomosti?

Ako v rozhovore z 2. februára tohto roka povedal MUDr. Vladimír Baláž, PhD., k správnemu chodu nemocnice patria okrem iného aj odborníci na ekonomiku, ľudské zdroje a ďalšie oblasti. Na úrovni nemocníc je potrebné ustrážiť všetky ekonomické procesy, aby nedochádzalo k nehospodárnemu vynakladaniu finančných prostriedkov. Čo však robiť, keď manažéri zdravotníckych a farmaceutických zariadení potrebujú prehĺbiť svoje vedomosti?

Je zrejmé, že rozhodovať o procesoch v zdravotníckych zariadeniach nie je nič ľahké. Pri takejto práci môžete vzhľadom k predmetu odboru - starostlivosť o zdravie a životy ľudí - cítiť oveľa väčší tlak a zodpovednosť, ako v iných firmách. Je preto veľmi dôležité snažiť sa neustále pracovať na svojich znalostiach a zručnostiach, prehlbovať ich a ideálne mať tiež nablízku skúsených špecialistov, ktorí vám budú schopní zodpovedne poradiť. Kde takúto pomoc nájsť?

Prihláste sa na jednoročný praktický MBA program Manažment zdravotníctva

Odpoveďou môže byť špecializovaný vzdelávací MBA program vytvorený na mieru práve strednému a vyššiemu manažmentu v oblasti zdravotníctva a zdravotníckych organizácií všetkých typov. Takýto program ponúka prestížna škola s medzinárodnými akreditáciami, European School of Business & Management (v skratke ESBM). Kde môžete takmer kedykoľvek v priebehu roka začať jednoročné štúdium v programe MBA, špecializované na Manažment zdravotníctva.

Skúsení odborníci s podporou moderného e-learningu vám pomôžu prehĺbiť vaše znalosti v problematike riadenia zdravotníckych organizácií, a to nielen vo sfére financovania a riadenia, ale aj v oblasti projektového plánovania a riadenia ľudských zdrojov. Pochopíte nielen princípy fungovania v českom a slovenskom prostredí, ale aj v medzinárodnom kontexte. Štúdium MBA je vhodné aj pre záujemcov, ktorí ešte žiadne pozície v zdravotníctve nevykonávajú, ale radi by svoju kariéru viedli práve týmto smerom.

Čo všetko sa na ESBM naučíte

ESBM vám pomôže stať sa odborníkmi, či už mierite do zdravotníckych zariadení, alebo by ste radi pracovali či podnikali v oblasti farmácie. Program MBA Management zdravotníctva na European School of Business & Management si pochvaľujú ako radoví zamestnanci, tak aj riaditelia nemocníc.

Vo flexibilnom ročnom MBA štúdiu absolvujete celkom tri vzdelávacie bloky. V základnom bloku si osvojíte zásady manažmentu a strategického manažmentu ako takého, porozumiete finančnému riadeniu, ale oboznámite sa aj s problematikou riadenia ľudských zdrojov a v dnešnej dobe veľmi potrebnom marketingu a public relations (vzťahy s verejnosťou, skrátene PR). V druhom bloku vás výborní lektori a zároveň profesionáli vo svojom odbore prevedú problematikou manažmentu v zdravotníctve, ekonomikou zdravotníctva a medicínskym právom. Výber seminárov tretieho bloku je potom úplne na vás. Máte možnosť výberu dvoch z ponuky dvanástich študijných modulov.

Načerpajte know-how od odborníkov z praxe

Kto vás bude na ESBM učiť? Napríklad modulom Manažment v zdravotníctve sprevádza študentov lektorka Ing. Bc. Andrea Mašínová, MBA, ktorá je absolventkou 3. lekárskej fakulty UK v odbore Zdravotné vedy, inžinierskeho programu Riadenie podniku a podniková ekonomika na Vysokej škole finančnej a správnej a tiež Riadenie ľudských zdrojov v programe MBA. Celý profesijný život pôsobí v manažérskych pozíciách v oblasti zdravotníctva a posledných desať rokov pôsobí ako námestníka riaditeľa Fakultnej nemocnice Plzeň.

Štúdium MBA na ESBM je koncipované tak, aby ste ho stíhali aj popri zamestnaní na plný úväzok, vzniknuté pracovné situácie mohli konzultovať s jednotlivými odborníkmi a získané vedomosti, tipy a know-how prevádzali do praxe.

Prihlášku na štúdium môžete odoslať ihneď, ESBM prijíma študentov v priebehu celého roka. Stačí vám k tomu potvrdenie o praxi či o dosiahnutí aspoň bakalárskeho stupňa vzdelania. Pre informácie o zľavách na školnom, referenciách absolventov a zaujímavých štatistikách navštívte webové stránky školy.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 00:07