StoryEditor

Top 3 BACARDÍ drinky pre lenivých barmanov. Zvládne každý!

19.02.2017, 23:00
Ako zaujať hostí, keď vaše barmanské schopnosti vám umožňujú im maximálne naliať pohár vína? Máme riešenie. Sú ním aj tieto 3 jednoduché recepty.

Poznáte to, chystáte večierok, posedenie s priateľmi či rodinnú oslavu a chcete, aby si vás všetci zapamätali ako výborného hostiteľa. K tomu často dopomáha nielen dokonale vyupratovaná domácnosť, ale najmä to, čo svojim hosťom ponúknete.

Ak nechcete nudiť vínom a „prekacovať“ poldeci vám nie je práve po chuti, zaujať môžete aj správne zvoleným koktailom. Čo tak to skúsiť s exotickou kubánskou atmosférou? Nebojte sa, na tieto karibské drinky nepotrebujete žiadny špeciálny kurz.

Dokonca vám ručíme za to, že tieto 3 jednoduché BACARDÍ koktaily zvládne aj ten najlenivejší z vás.

Cuba Libre – celosvetovo najpopulárnejšia klasika

O Cuba Libre počul už snáď každý, kto pije s rozumom od 18 rokov. Legenda hovorí, že tento dnes už notoricky známy drink sa prvýkrát namiešal na Kube v roku 1900 na oslavu ukončenia španielsko-americkej vojny. Jednoduchá príprava a výborná chuť môžu za to, že Cuba Libre dnes už pozná prakticky celý svet. Denne sa vraj vypije až 6 miliónov pohárov tohto drinku. Pripravte si aj vy tento ľahký a chutný koktail.

Na jeden pohár Cuba Libre potrebujete:

4 cl BACARDÍ Carta Oro,

¼ limetky,

15 cl Coly na doliatie.

Množstvá sú však len orientačné. Ak chcete viac BACARDÍ, tak si ho jednoducho prilejte viac. Ak chcete sladší drink, tak pridajte viac Coly. Príprava je jednoduchá. V prvom rade naplňte vyšší pohár ľadom, prilejte BACARDÍ rum, Colu, šťavu z limetky a na záver ozdobte kúskom limetky. A Kuba je slobodná.

Osviežujúce Mojito poteší nielen v lete

Aj vy si niekedy v upršané dni predstavujete, aké by to asi bolo ležať práve teraz niekde na pláži s osviežujúcim drinkom v ruke? Veríme, že nie sme jediní. Drink našej voľby je však vždy Mojito. To sa ale do ruky či na stôl hodí celoročne. Ak nie pre nič iné, tak už len preto, aby sme si tú pláž vedeli predstaviť ľahšie.

Mojito bolo prvýkrát namiešané v Havane a jeho pôvod sa datuje až do ďalekého pätnásteho storočia. Ešte ste si Mojito nikdy nepripravovali? Je čas to zmeniť.

Potrebujete:

6 cl BACARDÍ Carta Blanca,

10 lístkov mäty,

2 cl limetkovej šťavy,

1 lyžička trstinového cukru,

sóda

Vezmite si väčší pohár a na jeho dno poukladajte na osminky nakrájanú limetku. Pridajte trstinový cukor a mätu. Všetko spolu podrvte, aby sa suroviny spojili, limetky pustili šťavu a cukor sa rozpustil. Následne vlejte do pohára rum a pohár zaplňte až po vrch ľadom. Všetko to spolu poriadne premiešajte a dolejte sódou. Ozdobte kúskom limetky a mätou a vitajte na pláži.

„Kubánsky Manhattan“ – El Presidente

Drink El Presidente nesie údajne svoje meno podľa niekdajšieho kubánskeho prezidenta Maria Garciu Menocala. Jeho vznik sa datuje do rozmedzia rokov 1913 až 1921. El Presidente bol inšpirovaný populárnym koktailom Manhattan, ktorého hlavnou zložkou je, na rozdiel od „prezidenta“, whisky. Ako však vieme, nie každý obľubuje špecifickú chuť whisky. BACARDÍ rum však tento problém rieši.

Drink El Presidente sľubuje chuť starej Kuby. Je to klasika, ktorú obľubovali nielen prezidenti, ale je pravdepodobné, že na jeho jemnú chuť si rýchlo zvykne aj váš slovenský jazýček.

 

Na prípravu jedného „prezidenta“ potrebujete:

10 cl BACARDÍ Carta Oro,

5 cl MARTINI Rosso vermouth,

1 čerešňa

Príprava je znova jednoduchá. Jednoducho všetko pridajte do shakera (alebo nejakej podomácky vyrobenej náhrady shakera) a poriadne to všetko spolu aj s ľadom premiešajte. Následne zmiešaný obsah vylejte do pohára na martini, pridajte čerešňu a drink pre prezidenta je pripravený.

Osviežte vaše slovenské party karibským závanom. Kto povedal, že v upršané a mrazivé dni si nemôžeme dopriať trocha exotického potešenia? Uvidíte, že prípravu týchto 3 BACARDÍ drinkov zvládnete bez problémov a vašich hostí určite milo prekvapíte. Tak hor sa do miešania!

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 17:49