StoryEditor

Deň bez: Ako by to vyzeralo po výpadku

12.02.2017, 23:00

Život je v niektorých situáciách zaujímavý a v konečnom výsledku je zhlukom viacerých  vnemov a súčastí, bez ktorých sa v určitých momentoch naozaj nezaobídeme. Dnes je všetko prepojené elektrinou, online sieťou, efektívnou Google reklamou a najrozličnejšími modernými technológiami,  ktoré nám ale jednoznačne uľahčujú život.

Aj spoločnosti samé o sebe napríklad  využívajú virtuálne kancelárie, aby si zjednodušili mnohé činnosti pri podnikaní. Samozrejme, že to nie je nič zlé, ak si ich využívanie veľmi rýchlo osvojíme. Lenže v niektorých prípadoch sme na ne natoľko navyknutí, že pri výpadku energie, ktorá ich riadi, nevieme následne flexibilne reagovať.

Bez zdroja

Veľmi dôležitý zdroj, ktorý nám zabezpečuje fungovanie takmer všetkých vecí, je elektrická energia. Viete si predstaviť jeden celý deň bez nej. Predsa len sú zdroje jej získavania v určitých oblastiach obmedzené, a preto by sme si mohli aspoň zvyknúť na jej úsporné využívanie. Človek nikdy nevie.

Spomínali sme podnikanie a spoločnosti, len s dostatočným osvetlením kancelárie vie pracovník efektívne pracovať a vykonávať všetky svoje činnosti v prospech zamestnávateľa. Práca pri sviečkach môže byť na moment zaujímavým spestrením, ale určite nie dlhodobým riešením.

Ani v domácnostiach, zdravotníctve, školstve, pri výrobe pneumatík Matador a iných dôležitých odvetviach si bez tohto zdroja fungovanie zrejme celkom dobre predstaviť nevieme. Je to sila, ktorá dodáva energiu strojom a v konečnom dôsledku aj nám.

Off line

Bez elektriny sa naozaj ďaleko nepohneme. Jeden deň bez nej by zrejme znemožnil prístup na internet a najmä mladí ľudia by boli celkom určite bezradní. Možno by sme sa aspoň raz  vďaka tomu pozreli von oknom a povedali si, ako je krásne a rozhodli sa vybrať na krátku prechádzku. Alebo by sme si všimli, že vedľa nás sedí príjemný kolega, kolegyňa, ktorý by sa možno chcel/a z času na čas aj o niečom porozprávať. Všimli by sme si, že máme v kancelárii naozaj pekný sektorový nábytok a slušné vybavenie, že žiť život bez jedného a tak dôležitého zdroja môže byť niekedy veľmi zaujímavé.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 21:08