StoryEditor

Horné Rakúsko: Lyžiarsky raj pre veľkáčov aj malkáčov

29.11.2016, 23:00

Zimné obdobie a sviatky sú pre mnohých zasnežené kopce a rodinná dovolenka v niektorom lyžiarskom stredisku. Dopriať si kvalitný relax a oddych, ale zároveň aj zábavu a dobrodružstvo na lyžiach však nemusíme len u nás na Slovensku. Toto všetko a omnoho viac nájdeme aj kúsok od Bratislavy, v Hornom Rakúsku. Záruka snehu počas celej zimy len 200 km od Bratislavy.

Ideálna dovolenka pre famíliu

Rodiny s deťmi sú v Hornom Rakúsku veľmi častými návštevníkmi. Lyžiarske strediská tu totiž spájajú super možnosti lyžovania a zároveň sa drobci vedia aktívne vyzabávať.

Napríklad v stredisku Hochficht v turistickom regióne Böhmerwald je pre ne k dispozícii detský areál. Ako to tam funguje? Rodičia môžu pohodlne dozorovať svoje deti pri popíjaní kávy v kaviarni.

Náročnejšie rodiny môžu využiť lyžiarske stredisko Kasberg v obci Grünau im Almtal, kde natrafia na rôznorodé zjazdovky ako pre začiatočníkov, tak pre pokročilých lyžiarov, ktorým nič nemôže na svahu stáť v ceste. A ani nebude. Kto sa nelyžuje, sedí v jednej z tamojších skvelých reštaurácií, alebo na izbe v exkluzívnych chatách, ktoré len umocňujú čaro rakúskej zimnej dovolenky. Ani jedálny lístok tu nie je obyčajný, ale skrýva množstvo miestnych špecialít.

2 Zaži zimné športy v Hornom Rakúsku - Kasbergalm-Hutte hornerakusko.sk

​​​​Raj pre malých lyžiarov

Ak sú vaše deti začiatočníkmi na svahu, a ešte sa len učia stáť na lyžiach, u rakúskych susedov je to najbezpečnejšie. Deti sa tu učia lyžovať na miernych svahoch a po zvládnutí prvých nesmelých oblúčikov ich môžete vziať aj na odvážnejšie trate. Top voľbou pre rodiny so začínajúcimi lyžiarmi je Lyžiarska aréna v oblasti Hochficht s detským svetom, rodinnými reštauráciami a lyžiarskou školou.

3 Zaži zimné športy v Hornom Rakúsku - Hochficht1 hornerakusko.sk

​​​​Kto si nepotrebuje vidieť stopercentne pod lyže, pre neho je tu vzrušujúce nočné lyžovanie až dvakrát do týždňa.

Bahnenie sa pre rodičov

Ideálna zimná rodinná dovolenka by mala spájať zábavu s oddychom. Nechať sa rozmaznávať olejčekmi a rôznymi wellness procedúrami je ideálne v Gosau, kde sa práve túto zimu otvára rezort „Leading Family Resort Dachsteinkönig“. Jeho súčasťou sú veľké relaxačné priestory pre dospelých, kĺzačky a mnohé iné vodné atrakcie pre deti. Drobci sa vybláznia a unavia, zatiaľ čo vy zasa dobijete baterky pri relaxačných procedúrach.

Čas vo dvojici

Väčšina stredísk Horného Rakúska ponúka aj opatrovateľské služby pre deti. Pre rodičov to znamená možnosti príjemne stráveného času vo dvojici. Zájdite si na romantickú večeru alebo do zimného kina. Nemusíte stále iba lyžovať. Horné Rakúsko má skutočne nádhernú prírodu, ale nesklame ani ako hotelové útočisku pre milencov. Ale, presvedčte sa sami!

Viac sa dozviete TU - www.hornerakusko.sk

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 21:35