StoryEditor

„Superhypotéky“ vypredávajú projekty developerov

27.11.2016, 23:00

Priaznivá situácia na slovenskom trhu s nehnuteľnosťami ide ruka v ruke s ešte stále lacnými hypotékami. Nárast voľných bytov v meste bude však len dočasný. O nové bývanie je totižto extrémny záujem.

Priaznivá situácia na slovenskom trhu s nehnuteľnosťami ide ruka v ruke s ešte stále lacnými hypotékami. Nárast voľných bytov v meste bude však len dočasný. O nové bývanie je totižto extrémny záujem.
Urbanistická tvár Bratislavy sa od začiatku minulého roka intenzívne mení. Príčinou je masová výstavba developerských projektov, ktoré boli kvôli recesii na dlhšiu dobu pozastavené. Výsledkom budovania v meste je tak niekoľko tisíc nových bytov.

Po voľných bytoch je hlad
Počet nových bytov vzrástol najmä počas tohto roku. V priebehu minulého mesiaca bolo na trhu s nehnuteľnosťami dohromady voľných až 4400 bytových jednotiek. Dôvodom je výstavba nových projektov či ďalšie etapy už zabehnutých stavieb.

Situácia na trhu aktuálne rýchlo cirkuluje – developeri vo veľkom a promptne stavajú, pretože rekordne lacné hypotéky, ktoré majú Slováci ešte stále k dispozícii, spôsobujú veľký záujem o kúpu vlastného bývania.
Medzi úspešné developerské projekty bratislavského trhu, ktoré sa pod túto cirkuláciu podpísali, možno zaradiť jednotku na trhu - Slnečnice Mesto či Tehelné pole. Karty konkurencii, nie len z hľadiska predajnosti, však výborne mieša Nobelova.
Projekt spoločnosti Sitno Holding Real Estate, patril v minulom roku medzi najprosperujúcejšie stavby na trhu a nevedie si zle ani v súčasnosti. Nobelova sa teší priaznivému záujmu zo strany verejnosti. Aktuálne je z tretej fázy projektu Nobelova predaných už viac ako 44% bytov, z celkového počtu 120 bytov tretej veže. Ak vezmeme do úvahy fakt, že tretia fáza začala len minulý mesiac pracovať na svojich základoch, záujem o stavbu je tu viac než zrejmý.

Nie len cena je rozhodujúca
Priazeň klientely sa však neodvíja len od výhodnej ceny či nízkych hypoték. Rolu na trhu zohráva aj rýchlosť napredovania projektu (prvá veža už aktuálne prechádza kolaudáciou a z Nobelovej 2 už stojí celá hrubá stavba), či nápadito riešená kaskádovitá architektúra.  

Nobelova sa okrem toho môže pochváliť aj ďalšími „esami“, pre kúpu rozhodujúcimi. Projekt totižto sídli v lokalite plnej zelene. Zámerom developera bolo vybudovať veľkú zelenú alej s oddychovými plochami a preliezačkami pre deti. Užiť si môžete aj súznenie s prírodou vo veľkom štýle. Stačí, ak navštívite Lesy Malých Karpát, ponúkajúce množstvo možností na rodinné výlety či cykloturistiku, ktoré sa nachádzajú na skok od Nobelovej.

Občianska vybavenosť ako poliklinika, lekáreň, škôlka, škola, potraviny, reštaurácie a výborná poloha len 10 minút od centra spolu s autobusovými a električkovými zastávkami sú samozrejmosťou, ktoré bývanie v Nobelovej ponúka.  
Viac info nájdete na www.nobelova.eu.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 18:28