StoryEditor

Halloween nie je len detským sviatkom, ale aj príležitosťou pre dospelých zabaviť sa

26.10.2016, 00:00

Hoci sa sviatky Všetkých svätých u nás spájajú skôr s tichým rozjímaním a spomienkou na tých, ktorí už medzi nami nie sú, tradičný americký sviatok Halloween je naopak spojený s bujarou zábavou. Sviatok oslavovaný 31. októbra je v Amerike venovaný predovšetkým deťom. V tento deň sa obliekajú do strašidelných kostýmov, navštevujú susedov a koledujú sladkosti. V obľube ho však majú aj dospelí, keďže je to skvelá príležitosť pre ďalšiu tematickú party.

Najlepšie celebritné halloweenske party v New Yorku organizujú modelka Heidy Klum, či herečka Kate Hudson. Na to, aby ste si pripravili úžasnú party nemusíte byť ani celebrita ani žiť za veľkou mlákou. K vychýreným halloweenským oslavám neodmysliteľne patria vyrezané tekvice, umelé pavučiny s pavúkmi, čarodejnice, duchovia, čierne mačky, netopiere, kostry či rôzne iné strašidelné predmety. Všetko od výzdoby miestnosti, cez pozvánky až po občerstvenie by malo vzbudzovať strach. Vlastnoručne vyrobené ozdoby sú originálne, no ich výroba môže byť prácna. Omnoho pohodlnejšie je navštíviť obchod s párty doplnkami a vybrať si spomedzi širokej ponuky.

Atmosféru dolaďte hrôzostrašne vyzerajúcim jedlom. Existuje mnoho receptov na rôzne „delikatesy“, ako napríklad pečené keksíky v tvare prstov starej čarodejnice, alebo tematické jednohubky v tvare duchov z banánov, mandarínky v tvare tekvice, či oranžové muffiny vyrobené z tekvicovej dužiny. Práve kvôli nim si pri vyrezávaní tekvíc si nezabudnite odložiť dužinu. No a skutočnou čerešničkou na torte je originálne servírovaný halloweensky drink, na ktorý vám ponúkame recept:

Cointreau Fizz Halloween

40 ml Cointreau

10 ml čerstvej limetkovej šťavy

40 ml šťavy z červených pomarančov alebo šťavy z pomela

40 ml perlivej vody

Do kokteilového šejkra dajte ľad, pridajte Cointreau, limetkovú a pomarančovú šťavu, alebo šťavu z pomela. Dolejte perlivou vodou a zamiešajte.

Tip: Pohár ozdobte plátkom červeného pomaranča prekrojeným na polovicu, ktorý naaranžujte ako čertove rožky či uši netopiera.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 12:59