StoryEditor

Český mejdan s Impulsem zaplnil pražskú O2 arénu až po strechu!

22.10.2016, 00:00
Päťhodinový koncert najpočúvanejšieho rádia v krajine bol ozajstnou hudobnou udalosťou roka. Viac ako 18.000 ľudí si 15. októbra našlo cestu do pražskej O2 arény, kde na nich čakal celý rad hviezd českej a slovenskej populárnej hudby.

Tlačová správa Rádia Impuls

„Český mejdan s Impulsem bol pre nás projektom veľmi ambicióznym a svedomito sme ho pripravovali niekoľko dlhých mesiacov. Som rád, že sa naše ambície nielen naplnili, ale hlavne, že sme dodržali sľub našim poslucháčom a naozaj im naservírovali nefalšovaný český žúr, ako je aj zrejmé z ich reakcií nielen na sociálnych sieťach. Myslím, že sme opäť dokázali, že česká a slovenská muzika u nás stále skvelo funguje a podpora domácej hudby vo vysielaní Rádia Impuls je tá správna cesta. A vidieť radosť, ktorá z našich poslucháčov - návštevníkov doslova sálala, bolo pre nás všetkých obrovským poďakovaním. Budúci rok sa teda opäť tešíme v O2 aréne na ďalšom ročníku Českého mejdanu s Impulsem", zhodnotil dozvuky koncertu generálny riaditeľ Rádia Impuls Jiří Hrabák.

Obrie pódium, ktoré sa začalo stavať už vo štvrtok, doviezlo spoločne s technikou do O2 arény 14 kamiónov. Takmer 18 ton materiálu bolo zavesených pomocou 74 motorov, použitých bolo 230 inteligentných svetiel, 176 reproboxov a celý technický personál pozostával zo 115 osôb.

Koncert začala skupina Jelen so svojimi hitmi Vlčí srdce, Co bylo dál alebo Jelen. Prvým zástupcom slovenskej časti programu boli miláčikovia publika, kapela No Name. Ich hity Nie alebo áno, Žily alebo Lekná už naplno spievala celá hala. Úvodný blok svojim vystúpením uzavreli Chinaski, ktorí do mejdanovej zbierky hitov prispeli skladbami Každý ráno, Láska a hvězdy alebo Tabáček.

Vystúpenia jednotlivých interpretov s humorom sebe vlastným uvádzali a celý program moderovali Vlasta Korec a majster hudobných omáčok Petr Vondráček. Tí ako prvého zástupcu druhého bloku koncertu na pódium pozvali Dalibora Jandu, ktorý vystrihol legendárny hit Žít jako kaskadér a novší Já si tě najdu. Ďalším slovenským zástupcom bol Miro Žbirka a ten zaspieval sľubovanú Atlantídu a Múr našich lások. Nechýbal ani Janek Ledecký s Proklínám alebo hitom Na ptáky jsme krátký. Prvou dámou koncertu bola bezpochyby Ilona Csáková so svojimi hitmi Amsterdam a Proč mě nikdo nemá rád. Vašo Patejdl pridal Ak nie si moja a Kaskadér, Petr Kolář pripomenul Karla Svobodu piesňou Ještě že tě lásko mám. Druhý blok uzatváral Peter Nagy a hala burácala pri jeho So mnou nikdy nezostarneš a Sám s nohami na stole.

Tretí a posledný blok Českého mejdanu s Impulsem patril Michalovi Davidovi a jeho hosťom, medzi ktorými nechýbala Leona Machálková, Sagvan Tofi, Kamila Nývltová, Alžbeta Bartošová alebo Aneta Vrzalová. Štyridsaťminútové vystúpenie ešte viac vyburcovalo už tak rozšantené publikum v celej O2 aréne, ktoré veselo tancovalo a spievalo hity ako Nonstop, Dávej ber, Decibely lásky alebo Největší z nálezů a ztrát.

Pár minút po dvadsiatej tretej hodine sa konečne halou ozvalo netrpezlivo očakávané „Dámy a páni,pán Karel Gott" Príchod Karla Gotta na pódium sprevádzali búrlivé a nekonečné ovácie postojačky. Karel Gott svoje verné publikum odmenil hneď tromi skladbami. Začal poeticky hitom Zůstanu svůj, potom nasledoval Noční král a svoje vystúpenie uzavrel novou piesňou z pera Michala Davida a Lou Fanánka Hagena Země vstává. A práve túto pieseň spieval pred publikom vôbec prvýkrát, ako prisľúbil pri svojom živom exkluzívnom rozhovore v relácii Fanda a jeho česká banda na Rádiu Impuls začiatkom tohto septembra.

Prvý ročník Českého mejdanu s Impulsem je za nami, ale môžeme sa k nemu vrátiť už posledný deň v roku, keď TV Prima zaradí skrátený záznam koncertu do svojho hlavného večerného vysielania.

Kontakt:
Kateřina Zittová
PR manager
Rádio Impuls
Ortenovo nám. 15a, 170 00 Praha 7
tel: +420 255 700 745
fax: +420 255 700 727
GSM: +420 777 743 648
www.impuls.cz, www.rockzone.cz, www.ceskyimpuls.cz

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 20:41