StoryEditor

Old Herold výborne páli. Vybral si na to plyn od MET Slovakia

27.10.2016, 00:00
Nevyhrala len najnižšia cena, ale profesionálny prístup

Spoločnosť Old Herold nadväzuje na trenčiansku bohatú liehovarnícku tradíciu s koreňmi od konca 19. storočia. V portfóliu má historicky prvú slovenskú zaregistrovanú borovičku a povestné regionálne ovocné destiláty. A nového dodávateľa plynu.

Old Herold si vybral MET Slovakia za dodávateľa zemného plynu vďaka výhodným cenovým podmienkam, hoci v konečnom rozhodovaní zohrali nemenej dôležitú úlohu aj ďalšie skutočnosti. Vo finále si totiž napokon nevybral dodávateľa len s najnižšiu cenovou ponukou, ale najprofesionálnejším prístupom a serióznym vystupovaním. Možno to bude znieť ako klišé, ale presvedčil férový prístup MET.

Ten spočíval predovšetkým v tom, že Old Herold plánoval technické zmeny na odbernom mieste, ktoré by mu zabezpečili efektívnejšie využívanie rezervovaných kapacít. Odberateľ chcel prehodnotiť nastavenie denného maximálneho množstva, aby jeho výška nemala vplyv na výrobu a zároveň, aby nebola zbytočne vysoká. Z analýzy potenciálneho dodávateľa však vyplynulo, že to nie je potrebné a odporúčali ponechať aktuálne nastavanie. Zároveň sa obe strany dohodli, že ak si okolnosti predsa len vyžiadajú úpravy odberu na odbernom mieste, tak ich MET urobí v danom momente.

Spoločnosť Old Herold zároveň dostala zrozumiteľný prepočet nákladov na dodávku zemného plynu. Nielen to, o koľko sa mu zvýši či zníži mesačná faktúra, ale aj vysvetlenie, ako sa cena tvorí, aké položky sú do nej zahrnuté a hlavne kvalifikovanú prognózu vývoja trhu. Vedenie Old Herold ocenilo možnosť rozhodovať sa na základe odbornej analýzy a odporúčania.

„Je pravdou, že zákazníka v konečnom dôsledku zaujíma iba cena. Preto ak nevieme splniť jeho predstavu o cene, na rovinu  mu to povieme a odporučíme mu, nech uzavrie kontrakt s firmou, ktorá mu vie dodať zemný plyn lacnejšie. Možno tým pomáhame konkurencii, ale náš korektný prístup zákazník skôr či neskôr ocení.“, prízvukuje Dušan Randuška, generálny riaditeľ MET Slovakia. Často o cene rozhodujú aj iné okolnosti, ale kľúčovým faktorom je spoločný profesionálny manažment nákupu plynu počas roka so zákazníkom.

Aj keď ponuka MET Slovakia bola cenovo porovnateľná s konkurenčnými ponukami, klienta presvedčilo, že sa na dodávateľa bude môcť spoľahnúť aj v budúcnosti. Ak by napríklad došlo k cenovým výkyvom na trhu, na základe skúseností mu odporučia riešenie, ktoré je preňho najvýhodnejšie – či sa mu viac vyplatí plyn nakúpiť hneď, alebo nejaký čas počkať.

Spoločnosť Old Herold patrí do kategórie stredných odberateľov. S MET Slovakia uzavrel  ročný kontrakt na odber zemného plynu, pričom ide o prvú spoluprácu.

Dušan Randuška, generálny riaditeľ MET Slovakia

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 10:29