StoryEditor

Ideálne miesto na šport, relax a biznis sa volá Penati

30.10.2016, 23:00
Na okraji mesta, uprostred zelene v bratislavskej časti Dúbravka, už dvanásť rokov funguje súkromný Club Penati. Aj keď jeho filozofia vychádza z princípov, klasických džentlmenských klubov známych z Anglicka, britský konzervativizmus tu nenájdete. Práve naopak. Bohaté portfólio služieb klubu môžu rovnako využívať muži aj ženy, manažéri či podnikateľky - a to aj so svojimi rodinnými príslušníkmi, priateľmi či obchodnými partnermi.

Získať členstvo v kluboch, ktoré tvorili muži z najvyšších vrstiev spoločnosti, v minulosti nebolo vôbec jednoduché. Rozhodoval urodzený pôvod, neskôr majetok a vplyv. Kandidáti neraz čakali roky a nakoniec boli neúspešní. A pritom kluby boli "len" miestom, kde sa bohatí a mocní muži stretávali, debatovali, robili obchody, jedli, pili, zašívali sa pred nepríjemnými povinnosťami či manželkami.
Na Slovensku sa za socializmu kluby podobného charakteru nemohli zriaďovať. Až po nežnej revolúcii sa zmenila situácia: pribudli skúsenosti, ale aj podnikatelia a manažéri zo zahraničia, ktorí hľadali vysokú úroveň služieb. Solventná vrstva ľudí hľadajúca komfort a diskrétnosť.

Kto sa môže stať členom Clubu Penati
Areál s klubovými priestormi, športoviskami a parkoviskom vyrástol na zelenej lúke v bratislavskej Dúbravke a začiatkom novembra 2004 začal poskytovať služby ako Privátny business a family club Penati. Svojich prvých členov získaval osobnými prezentáciami. A tak to trvá dodnes. Až keď si potenciálny klient prezrie celý klub, oboznámi sa s jeho prevádzkou, klubovými pravidlami, má dostatok informácii k rozhodnutiu, či sa členom stane  alebo nie.

"Postupne sa počet členov, (právnických a fyzických osôb) ustálil na čísle 270. Počas rokov prevádzky skúsenosti ukázali, že prijať viac členov by už nebolo vhodné. Ekonomika je dôležitá, ale pohoda,  pokoj a komfort musia zostať zachované. Každý zmluvný vzťah uzatvárame na obdobie jedného roka od dátumu podpisu zmluvy. Jedine v prípade, ak niekto zo súčasných členov nebude mať záujem pokračovať v ďalšom roku, nahradíme ho členom novým, "vysvetľuje riaditeľ Clubu Penati Štefan Holič.
Občas sa stane, že podnikateľ si dá záväzok, že spomalí tempo svojho hektického života a bude sa viac venovať svojmu zdraviu. Páči sa mu prostredie, klub, služby ktoré ponúka jemu i rodine. Po roku sa ukáže, že si nedokázal nájsť čas a v plnej miere využívať všetky služby, ktoré tu na neho "čakali". Vtedy vzniká príležitosť prijať nového člena. Každý člen Clubu Penati vlastní svoju členskú kartu. Tá je vždy vystavená na meno jej držiteľa. Oprávňuje k vstupu nielen jeho, ale i troch pozvaných hostí. Členská karta nie je prenosná na iné osoby, s výnimkou manželky (partnerky) držiteľa. Člen klubu môže paralelne využívať obe ponúkané línie klubových služieb. Líniu Business i Líniu Šport & wellness.

Club Penati – línia „Business“
Club Penati pre svojich členov (fyzické či právnické osoby) zorganizuje business stretnutie medzi štyrmi očami a zároveň pracovný workshop, či prezentáciu pre viac ako stovku hostí. Požiadavke na rezerváciu elegantných business priestorov je pridelená niektorá z deviatich zasadacích miestností, či klubovní, ktorá najviac zodpovedá predstave klienta a je kapacitne najvhodnejšia. Miestnosti sú na požiadanie vybavené prezentačnou technikou (projektor, plátno, flipchart) a požadovaným občerstvením s coffee breakom. Obed sa podáva v klubovej reštaurácii, ktorá je v prevádzke denne  od 7. do 22. hodiny.

Výhodou pre korporátnych (firemných) členov klubu je, že využívanie business priestorov, nie je viazané na osobnú prítomnosť držiteľa členskej karty. V praxi tak môžu  využívať business časť klubu všetci zamestnanci spoločnosti. Či už pri ich školeniach, stretnutiach s obchodnými partnermi, business obedoch, prezentáciách či workshopoch, alebo i väčších konferenciách.

Club Penati je pre firemné akcie ideálne miesto a môže ušetriť finančné prostriedky.
Všetci účastníci akcie pohodlne a zdarma zaparkujú na parkovisku s kapacitou 100 miest priamo pred hlavnou budovou.

Ubytovanie lektorom alebo účastníkom akcie vie klub zabezpečiť v piatich komfortne vybavených apartmánoch za cenu len 100 € za noc (bed & breakfast). Ubytovaný hosť iste ocení pokojné a tiché prostredie i to, že má právo využiť všetky športovo relaxačné prevádzky klubu v cene izby. Pri dlhodobejšom ubytovaní vie klub ponúknuť zvýhodnenú cenu izby.

Okrem firemných business podujatí je však klub ideálnym miestom i pre rodinné, spoločenské akcie. Či už sú to oslavy narodenín všetkých vekových kategórií, slávnostné rodinné obedy či svadby – klub ich pre svojich členov zorganizuje od A po Z, na tej najvyššej úrovni.

Club Penati – línia „Šport & wellness“
Možnosť využívať širokú ponuku služieb „šport & relax“ má každý držiteľ členskej karty spoločne so svojimi 3 pozvanými hosťami. Pri využívaní služieb nie je limitovaný frekvenciou návštev, či časom využívania relaxačných prevádzok.

V športovej časti Clubu Penati nájdu  hostia štyri vonkajšie tenisové kurty, ktoré sú od 10. októbra do 15. apríla prekryté nafukovacou halou. Jeden vnútorný tenisový kurt s povrchom Taraflex je v telocvični, kde sú zároveň k dispozícii dva bedmintonové kurty. Športová časť klubu ponúka zároveň kurt pre squash,  ricochet, stolnotenisový stôl, 3D golfový simulátor a rozsiahlu fitnes miestnosť (stroje značiek Technogym a Life fitness) o celkovej rozlohe cca 500 m2.  Dámy sa môžu päťkrát týždenne zúčastniť bezplatne hodín Latino dance, Pilates, Vinyasa či Power Yoga.

Od 6. decembra do 15. marca je v areáli klubu k dispozícii regulérna ľadová plocha na korčuľovanie, hokej.
Prevádzková doba všetkých športových a relaxačných zariadení je denne v intervale 7.00 – 22.00 hod..

Dve samostatné a oddelené welness línie
Preto, aby si členovia klubu vo wellness priestroch skutočne oddýchli a načerpali nové sily, je prevádzka tejto časti rozdelená na líniu Family a líniu Business.

Línia Family sprístupnená všetkým návštevníkom (vrátane rodín s deťmi) ponúka možnosť využiť vnútorný bazén,  fínsku - suchú saunu s ochladzovacím bazénom, parnú a infra saunu, jacuzzi, solárium a masážnu miestnosť.

Línia Business je k dispozícii len osobám starším ako 21 rokov. Ponúka okrem vnútorného bazénu, suchú a infra saunu, dve sauny parné – bylinkovú a soľnú, jacuzzi, masážne sprchy, tropický dážď. Obe línie sú spojené chodbou tak, aby sa dalo medzi nimi prechádzať "suchou nohou". Každý držiteľ členskej karty a jeho traja hostia nie sú obmedzení ani dĺžkou pobytu, ani frekvenciou návštev všetkých týchto zariadení.

Bazény v Clube Penati - Celoročne je v prevádzke vnútorný plavecký bazén. S teplotou vody 27°C a max. hĺbkou 160 cm.

Tri vonkajšie, sezónne bazény sú v prevádzke od začiatku mája do 19. septembra, podľa aktuálnych  poveternostných podmienok.

Rodiny s deťmi majú k dispozícii veľký vonkajší bazén s priľahlým detským bazénikom. Na  kamennej a trávnatej pláži nájde miesto na pohodlnom lehátku so slnečníkom 160 návštevníkov.

Hostia starší ako 21 rokov môžu plávať a stráviť horúci letný deň pri  tzv. Business bazéne. Ten sa nachádza na neďalekom vŕšku,  kde je pripravených ďalších 30 lehátok a slnečníkov.

Club Penati myslí i na deti. Sú to predsa tí najnáročnejší, ale zároveň i najvďačnejší návštevníci. Pravidelne organizuje detské nedeľné dopoludnia – detské divadielka, tvorivé dielne, tanečné predstavenia, či detské kino. Počas zimnej sezóny prebieha zdarma na ľadovej ploche výuka korčuľovania pre deti. S veľkou odozvou sa stretlo plávanie detí vo veku 4 až 5 rokov, ktoré si však organizujú členovia individuálne.
Podľa riaditeľa Holiča je najlepšou reklamou pre klub pozitívne odporúčanie členov svojim priateľom a známym. Niet nad osobnú referenciu.

A aj keď Club Penati pred zvedavými pohľadmi chráni  múr, nie je až taký nedobytný. Práve totiž otvára bránu pre pár nových členov.Viac info na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., www.penati.sk.

​(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 09:35