StoryEditor

Ako by mal vyzerať ideálny vzťah?

19.07.2016, 00:00

V dobe, keď si partneri sami seba nevážia, je problematické udržať si počas celého života zdravý vzťah. Striedanie partnerov ešte nikdy nikomu nerobilo dobre, česť výnimkám. Mať dobrý vzťah je vzácnosť a práve tí, ktorí ho majú, by si ho mali vážiť. Čoho sa treba držať, ak chcete, aby bol váš vzťah ideálny?

Komunikujte spolu

Množstvo súčasných partnerstiev sa rozpadá práve kvôli nedostatočnej komunikácii. Samozrejme, že nie vždy si partneri nájdu čas na seba. Pracovné povinnosti vedia zaberať množstvo času. Uvedomte si však, že akonáhle sa s partnerom prestanete baviť a prídete sa domov len vyspať, vediete váš vzťah do záhuby. Ak je vonku zima, vezmite si zateplený kabát, vyrazte do spoločnosti a porozprávajte sa o všetkých vašich starostiach a radostiach. Základom zdravého ideálneho vzťahu je komunikácia.

Majte spoločné aktivity

Možno sa vám to zdá nanajvýš zvláštne, ale aj spoločné aktivity pomôžu váš vzťah udržať pri živote. Spoločne strávený čas pri rôznych aktivitách upevní váš vzťah lepšie ako spoločná návšteva diskoték. Vyskúšajte si spoločne niečo netradičné – niečo, čo ste doteraz ešte nezažili. Skúste  netradičné zážitky ako napríklad tandemový zoskok, kurz pilotovania alebo let balónom.

Stanovte si spoločné ciele

Skúste si nájsť ciele, na ktorých budete pracovať spoločne. Túžite ísť na dovolenku k moru alebo chcete si zacvičiť na trampolíne vo fitness centre? Rozhodnite sa spoločne pre šetrenie.

Chcete si kúpiť novú sedačku do obývačky? Vyberte sa spoločne na nákupy. Nevynechávajte svojho partnera a robte veci spolu.

Neustále si prejavujte lásku

Myslíte si, že po rokoch spolužitia nemusíte svojmu partnerovi prejavovať lásku? Mýlite sa. Aj po niekoľkých rokoch spolužitia je dôležité, aby si partneri prejavovali lásku. Slová lásky sú veľmi silnou zbraňou, ktorá podporuje vzájomné city. Povedzte si „ľúbim ťa“ vždy, keď to budete cítiť. Vďaka tomu si udržíte svoj vzťah a nebudete odkázaní na zoznamku.

Príjmite partnera takého, aký je

Nesnažte sa svojho partnera po rokoch spolužitia meniť. Snažte sa tolerovať aj jeho chybičky. Veď  každý sme nejaký a nikto z nás nie je dokonalý. Buďte vždy úprimní a keď sa vám niečo nepáči, upozornite na to svojho partnera. Keď budete mlčať a trápiť sa, nič sa nezmení.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 00:47