StoryEditor

Bolesti chrbtice a krížov si spôsobujeme sami: Zastavte to!

27.06.2016, 00:00
Ráno sa zobudíte, vyskočíte z postele, no pri prvých krokoch cítite stuhnutosť a napätie v oblasti chrbta a krížov? Viac ako 80 % z nás trpí bolesťami chrbta a krížov. Neobmedzujte sa v pohybe, neprežívajte, ale žite! Tieto nepríjemnosti si totiž spôsobujeme sami. Viete, ale ako sa ich zbaviť?

Každodenné zlé návyky sa pomaličky podpisujú pod stav  našej chrbtice

Na začiatku jemné stuhnutie či napätie sa po zanedbanej liečbe môže pretaviť do neznesiteľných bolestí. Tabletky proti bolesti nie sú riešením problému, iba ho oddialia. Ako sa teda problému zbaviť a slobodne bez obáv sa opäť vystrieť s úsmevom na perách? Ak aktívne nešportujete, snažte sa maximálne chodiť pešo. Nadmerné vyvážanie sa na štyroch kolesách aj na krátke vzdialenosti v kombinácii s nesprávnymi návykmi v súvislosti s držaním tela sú základným kameňom úrazu. Nesprávne sedíme, prekladáme si nohu cez nohu, hrbíme sa za počítačom, nerovnomerne rozkladáme záťaž na chrbticu a náš postoj pripomína strapec obťažkaný rajčinami. Tieto malé detaily majú oveľa väčšiu váhu, ako by sme si mohli myslieť. Vyhýbajte sa tiež prievanu a stresu. Spanie na nevhodnom vankúši a matraci váš chrbát neocení. So športom to nepreháňajte, neprepínajte svoje telo, pretože to môže mať práve opačný efekt. Bolesti chrbta môže spôsobiť aj úraz, nosenie ťažkých vecí, zápal, onkologické ochorenia, nadváha, tehotenstvo a vrodené príčiny.

Ak bolesť prechodíte

Ak bolesť ustúpi do šiestich týždňov, hovoríme o krátkodobej bolesti. Lieči sa oddychom a rehabilitáciou, suchým teplom, aplikovaným na bolestivé miesta, a vhodnými liekmi. Pomôcť si môžete jednoducho aj sami, a to plávaním, najmä kraula a znaku, balneoterapiou, magnetoterapiou, nahrievaním, pulzným červeným svetlom či kryokomorou. Ak bolesť však neriešime a neliečime, aj keď po pár dňoch ustúpi, môže sa vrátiť v horšej forme a po opakovanom zanedbaní hrozí chronická bolesť chrbta, ktorá sa často musí riešiť až operačným zákrokom.
Hlavne pamätajte, že lieky tlmiace bolesť sú len dočasným riešením. Po nájdení príčiny je dobré zahrnúť do každodennej rutiny kompenzačné cvičenie. Jedným z efektívnym spôsobom liečby je aj magnoterapia. Správne cvičiť vás naučí fyzioterapeut alebo  rehabilitačný pracovník. Nedostatočný pohyb oslabuje kosti a svaly. Ak sme fyzicky aktívni, svaly posilňujeme, udržiavame si ohybnosť a dobrú kondíciu.  Ak sú však bolesti neznesiteľné aj v stave pokoja, ak vás budia zo spánku a neúčinkujú na ne ani lieky, navštívte lekára.  

Dajte slovo magnetoterapii

Riešením v pohodlí domova je práve magnoterapia. Magnetoterapeutický prístroj UltiCare LT-99  je vhodný pri liečbe bolestí chrbta a krížov. Stimuluje a lieči organizmus prostredníctvom magnetického poľa nízkej frekvencie. Jeho priaznivé účinky spočívajú v tom, že pôsobí proti bolesti, uvoľňuje svalové kŕče, pôsobí hojivo, má protizápalové účinky a pozitívne vplýva na prietok krvi.

Čím sa prístroj líši od konkurencie?

Magnetoterapeutický prístroj UltiCare LT-99 ziskal certifikát medicinskeho prístroja triedy IIa a ako jediný prístroj disponuje európskym patentom NTS technológie. Prístroj používaním nevykazuje žiadnu poruchovosť, je naň záruka 36 mesiacov. Počas záručnej doby môžete navyše využiť bezplatné poradenstvo „lekár cez internet“. Prístroj môžete aplikovať aj cez oblečenie, sadru alebo dlahu.  Obsluhuje sa úplne jednoducho, zvládnu to aj seniori ši deti. Prekážkou nie sú ani kovové implantáty v tele, nemá žiadne vedľajšie účinky, liečba je bezpečná. Prístroj sa samočinne vypne, keď skončíte s liečebnou procedúrou.

Vyskúšajte prístroj úplne zadarmo! Bezplatnú skúšku si môžete objednať na čísle 0917 493 800, alebo na webovej stránke: www.orin.sk.  

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 02:59