StoryEditor

Lenovo ThinkPad X1 Carbon – ultrabook stvorený pre biznis

14.06.2016, 09:00

Už niekoľko rokov ponúka séria produktov ThinkPad jedinečné zariadenia plné špičkových inovácií, ktoré určujú štandard v biznis prostredí. Vybavené sú vždy aktuálnym softvérom a výkonným hardvérom, ktorý zaručuje jednoduchú, bezproblémovú a spoľahlivú prácu. Séria ThinkPad už niekoľko rokov určuje cestu, ktorou by sa mali biznis zariadenia uberať a ThinkPad X1 Carbon je toho živým príkladom.

Buďte o krok vpred pred konkurenciou
Ak patríte medzi tých, ktorí chcú vždy napredovať vo svojom biznise, tak štvrtá generácia ThinkPad X1 Carbon je určená pre vás. Konštrukcia ponúka elegantné matné prevedenie s tradičnými červenými prvkami. Pre zvýšenú odolnosť obsahuje konštrukcia termoplastovú vrstvu a štyri vrstvy uhlíkového vlákna, ktoré okrem iného ponúkajú tretinovú hmotnosť hliníka a zaručujú maximálnu prenosnosť. Kombinácia týchto materiálov sa podpísala pod celkovú hrúbku a váhu X1 Carbon, ktorá je 16,5 mm a 1,18 kg. Práve vďaka týmto hodnotám je X1 Carbon najtenším a najľahším ultrabookom vo svojej triede. ThinkPad X1 Carbon bol podrobený vojenskému testovaniu 12 MIL-SPEC, ktorý zariadenie vystavil mnohým nástrahám, ako teplotám od -20°C do +60°C, nadmernej vlhkosti a vode, či extrémne prašnému prostrediu. Rezistentná je aj klávesnica ThinkPad X1 Carbon, ktorá je odolná voči poliatiu a ponúka vkusné podsvietenie, ktoré je pridanou hodnotou pri práci v nočných hodinách. Neuspokojte sa s primerom, siahnite po ThinkPad X1 Carbon a buďte vždy o krok vpred!

Nekompromisný vo všetkých aspektoch
Hardvérová výbava ThinkPad X1 Carbon je zameraná na intezívny výkon a prácu bez akéhokoľvek zaváhania. Základom môže byť procesor až po model Intel® Core™ i7 6. generácie s inovatívnou technológiou vPro, ktorá prináša množstvo funkcií na správu a zvýšené zabezpečenie. Výkonnému procesoru sekunduje až 16 GB DDR3 operačnej pamäte a rozsiahly ukladací priestor SSD až do 512 GB a PCIe. ThinkPad X1 Carbon je príkladným pracantom, ktorý sa nezľakne žiadneho zadania, no popri tom nezabúda na relax. Počas voľného času oceníte integrované reproduktory s technológiou Dolby®, ktoré v kombinácii so 14“ WQHD displejom s 2K rozlíšením (2560x1440) a IPS technológiou prinášajú jedinečný zvuk a pestré farby s neuveriteľným kontrastom. Hltanie multimediálneho obsahu tak nadobúda nový rozmer a vďaka funkcii Rapid Charge, ktorá nabije batériu na 80 % za menej ako jednu hodinu, si budete môcť užívať obľúbenú hudbu alebo film ešte dlhšie, bez nutnosti jeho pripájania k adaptéru. Samotná batéria pritom ponúka až 11 hodinovú výdrž. S ThinkPad X1 Carbon nemusíte robiť žiadne kompromisy, pretože je stvorený nielen pre prácu, ale aj voľný čas.


Čistý pracovný stôl bez nástrah
Ak patríte medzi tých, ktorí majú radi poriadok vo svojej práci, tak práve vy oceníte dokovaciu stanicu WiGig. Tá umožňuje bezdrôtovo rozšíriť vašu obrazovku o ďalšie dva displeje, či prepojiť notebook s externým zvukovým alebo iným zariadením. Vytvoríte si tak stolové centrum obsahujúce LAN, video výstupy, porty USB a oveľa viac, bez spleti káblov vo vašom pracovnom priestore. Pri napájaní na okolité siete a ukladaní dát je dôležitá bezpečnosť. Aj v tomto prípade ponúkne ThinkPad X1 Carbon hneď niekoľko zabezpečovacích riešení. Spomenúť treba špeciálny čip Trusted Platform Module (TPM), ktorý je určený na ochranu hardvéru a nie menej dôležitou súčasťou je čítačka odtlačkov prstov s dotykovým snímačom. Tá so sebou prináša aj ďalšie užitočné vlastnosti, ako napríklad možnosť prihlásiť sa do bankových a iných účtov, a to jednoduchým priložením prsta, bez nutnosti zadávať bezpečnostné heslá.

Stvorený pre váš biznis
ThinkPad X1 Carbon nerobí žiadne kompromisy. Je ultra prenášateľný, ultra výkonný, a preto patrí medzi tie najlepšie ultrabooky súčasnosti. Jedinečná kombinácia prvkov zameraných na výkon, konektivitu a bezpečnosť z neho robí biznis zariadenie, ktoré je pripravené zdolávať nástrahy pracovného dňa. Nečakajte a presvedčte sa o kvalitách ThinkPad X1 Carbon sami, a to za cenu od 1469 EUR.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 11:12