StoryEditor

Rozhodnutie, ktoré Veronike zmenilo život aj športovú kariéru

06.06.2016, 00:00

Naša najúspešnejšia zjazdová lyžiarka má za sebou mimoriadne vydarenú sezónu. Víťazstvo na pretekoch svetového pohára v slalome v rakúskom Flachau a niekoľko ďalších pódiových umiestnení ju, v konečnom účtovaní, vynieslo na celkovo 2. miesto Svetového pohára v slalome. Hovorí sa, že v športe okrem talentu a tvrdého tréningu často rozhodujú aj drobnosti. Veronike sme k vynikajúcej sezóne zagratulovali a zároveň ju vyspovedali, či aj v jej prípade zohrali úlohu nejaké malé-veľké drobnosti.


“Novinkou v tejto sezóne pre mňa bolo, že som pretekala bez kontaktných šošoviek. Pred rokom som sa rozhodla podstúpiť zákrok v Očnom laserovom centre EXCIMER a okuliare spolu s kontaktnými šošovkami som takpovediac hodila do koša.”

Pomocou excimerového zákroku sa okuliarov či šošoviek zbavuje čoraz viac ľudí. Vďaka moderným technológiám je to dnes rýchly, bezbolestný a pomerne komfortný zákrok. Veľmi často sa pre takéto riešenie rozhodnú práve športovci, pre ktorých sú okuliare či kontaktné šošovky obzvlášť nepríjemným bremenom.

 “V okuliaroch som lyžovať nemohla. Začala som používať kontaktné šošovky, ale to tiež nebolo riešenie. Lyžovanie je šport, ktorý sa robí v prírode a počasie nie je vždy ideálne, preto som často so šošovkami videla menej ako bez nich. Rozhodla som sa preto hľadať iné riešenie.”

EXCIMER si Veronika nevybrala náhodou. V centre, ktorého dobrá povesť už roky siaha aj za hranice Slovenska, pred desiatimi rokmi operovali aj jej otca. Vďaka skúsenostiam a technologickému vybaveniu prúdia do bratislavskej Karlovej Vsi slovenskí aj zahraniční klienti, aby svoje oči zverili do rúk lekárov z EXCIMERu.

“Nechať si operovať oči bolo veľké rozhodnutie a mala som trochu obavy. Vedela som ale, že svoje oči zverujem do rúk skutočných profesionálov. Navyše, zákrok trval len pár minút a vôbec nič som počas neho necítila. Upokojoval ma aj hlas operujúceho lekára, ktorý ma presne informoval o postupe celého zákroku.”

Veroniku operoval doc. MUDr. Martin Černák, PhD., ktorý v centre pracuje ako očný chirurg. K dispozícií má jedinečné technologické vybavenie, 7D laser, ktorým na Slovensku disponuje jedine EXCIMER.

Ak premýšlate nad excimerovým zákrokom, má pre Vás Veronika jasný odkaz.

“Určite by som excimerový zákrok odporúčala každému, komu prekážajú okuliare alebo kontaktné šošovky. Bolo to jedno z mojich najlepších rozhodnutí, ktoré mi zmenilo život aj športovú karieru.”

 Viac info na www.excimer.sk

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 13:55