StoryEditor

Atos spúšťa prvé preskriptívne Centrum bezpečnosti (SOC) s automatickou odozvou na svete

17.08.2017, 10:00
Nové riešenie s absolútne najkratším časom detekcie a odozvy potláča kybernetické útoky ešte skôr, ako k nim dôjde

Bratislava, 18. augusta 2017 - Atos, globálny líder v oblasti digitálnej transformácie, oznamuje spustenie svojho nového preskriptívneho Centra bezpečnosti (SOC). V kombinácii so znalosťami spoločnosti Atos v oblasti analýzy big data a zázemím v podobe serverov Bullion umožňuje toto nové bezpečnostné riešenie zákazníkom predvídať bezpečnostné hrozby ešte predtým, než k nim dôjde. Doba detekcie a neutralizácie je výrazne lepšia ako pri existujúcich riešeniach.

Spoločnosť Atos prináša Preskriptívne SOC postavené na súčasných osvedčených zdrojoch. Atos Data Lake Appliance, využívajúca zariadenia Bullion a výskum spoločnosti Atos v oblasti umelej inteligencie sú stredobodom toho, čo robí Preskriptívne SOC spoločnosti Atos jedinečným.

Na to, aby zákazníci mohli čeliť zvyšujúcemu sa počtu stále sofistikovanejších kybernetických útokov (medzi ktoré patrí ransomvér, DDoS, botnet, pokročilé perzistentné hrozby), potrebujú stále a efektívne bezpečnostné riešenie, aby sa mohli sústrediť na svoju hlavnú podnikateľskú činnosť.

Predvídanie rizík a neutralizácia kybernetických útokov vďaka bezpečnostnej analytike a automatickej odozve

Na základe analýzy big data a technológie strojového učenia a v kombinácii s technológiami McAfee sa preskriptívne SOC neustále učí z predchádzajúcich hrozieb a zvláda riadiť automatickú odozvu v reálnom čase. Čas do odhalenia možno skrátiť na menej ako minútu v porovnaní s priemernou dobou 190 dní pri existujúcich riešeniach. Celkový čas odozvy a obnovy možno v porovnaní s dnešnými niekoľkými mesiacmi znížiť na pár minút.

Preskriptívne SOC využíva technológie McAfee Open Data Exchange Layer (Open-DXL) a Threat Defence Life Cycle na zlepšenie automatizácie, riadenia a okamžitej reaktivity bezpečnostnej odozvy, čím eliminuje roztrieštené a časovo náročné manuálne bezpečnostné odozvy.

Sledovanie hrozieb s perfektným prehľadom

Vďaka svojim schopnostiam preskriptívnej bezpečnostnej analytiky toto riešenie analyzuje a koreluje veľké objemy štruktúrovaných a neštruktúrovaných dát z rôznych zdrojov (IT, OT a IoT) a sleduje nielen internú zákaznícku sieť, ale aj sociálne siete, deep web a dark web a zaisťuje tak prehľad o celom prostredí. Dáta sú premenené na inteligenciu s hlbokou analýzou paketov, rozpoznaním štruktúr a detekciou slabého signálu.

„Spoločnosť Atos spojila big data, bezpečnostnú analytiku a využitie superpočítačov, aby svojim zákazníkom ponúkla možnosť byť krok pred kybernetickými útokmi. Hlboká analýza dát a sledovanie v reálnom čase umožňujú jedinečnú a nepretržitú preskriptívnu bezpečnosť. Naši zákazníci teraz môžu predvídať a neutralizovať hrozby skôr, ako tie zasiahnu svoj cieľ,“ hovorí Pierre Barnabé, prevádzkový riaditeľ pre big data a bezpečnosť v spoločnosti Atos.

Spoločnosť Atos zhodnotila svoje skúsenosti so zabezpečovaním olympijských hier už po viac ako 20 rokov. Prostredníctvom svojich 14 vzájomne prepojených centier pre bezpečnosť (SOC), ktoré sú rozmiestnené po celom svete a aplikujú model follow-the-sun, poskytuje jedinečnú non-stop aktualizovanú ochranu s inovatívnymi bezpečnostnými službami detekcie a odozvy.

O Atos

Atos so svojimi približne 100 000 zamestnancami v 72 krajinách a ročným obratom vo výške 12 miliárd EUR je globálnym lídrom v digitálnej transformácii. Atos je európskou jednotkou v riešeniach Big Data, kybernetickej bezpečnosti, vysoko výkonnej výpočtovej infraštruktúry (High Performance Computing) a digitálnych pracovísk (Digital Workplace). Poskytuje cloudové služby, infraštruktúrne a dátové služby, rovnako ako aj transakčné služby prostredníctvom Worldline, európskeho lídra v oblasti platobných služieb.

Vďaka vysokej technologickej a digitálnej odbornosti a znalostiam priemyselných odvetví, Atos podporuje digitálnu transformáciu svojich klientov naprieč všetkými obchodnými odvetviami: finančné služby, výrobný priemysel, médiá, energetika a verejné služby, štátny verejný sektor, obrana, zdravotníctvo, retailové podniky, telekomunikácie a doprava.

Atos začal pôsobiť na Slovensku po akvizícii spoločnosti Siemens IT Solutions and Services v októbri 2010 pod menom Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Atos Slovensko dosiahol v roku 2016 čistý obrat 68 897 065 EUR a zamestnáva 304 zamestnancov v Bratislave, Prievidzi, Košiciach a Banskej Bystrici.

Skupina Atos je celosvetovým technologickým partnerom Olympijských a Paralympijských hier a pôsobí pod značkami Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify a Worldline. Atos SE (Societas Europaea) je kótovaná na burze cenných papierov CAC40 Paris.

Kontakt pre médiá:

Sylvia Žažová

Head of Marketing and Communications

Atos IT Solutions and Services s.r.o.

Slovak and Czech Republic

+421 903 401 486

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 02:00