StoryEditor

Z Česka sa k nám valia nové reťazce

23.08.2011, 00:00
Ešte tento rok otvorí svoje pobočky česká brokerská spoločnosť, sieť fitnescentier i realitných kancelárií.

České spoločnosti i napriek hrozbe recesie rozhadzujú svoje siete po Slovensku. Vstup na trh práve oznámila napríklad česká brokerská spoločnosť Gepard Finance. Už 1. septembra otvorí svojich prvých päť slovenských kancelárií.

„Trh, produkty, procesy i naši obchodní partneri sú v podstate rovnakí. Rozšírenie sa teda priamo ponúkalo,“ prezrádza Adolf Červinka, spoluzakladateľ firmy a generálny riaditeľ spoločnosti na Slovensku.

Na pomoc bankám
Spoločnosť, ktorá sa venuje predovšetkým sprostredkovaniu hypoték a úverov na bývanie, plánuje do roku 2012 otvoriť päťdesiat pobočiek, z toho dvadsať ešte v tomto roku. „Banky súperia predovšetkým v predaji úverov na bývanie. Navyše, na Slovensku je obrat v hypotékach pri prepočte na jedného obyvateľa vyšší ako v Česku,“ vysvetľuje ďalej príčiny vstupu na náš trh Adolf Červinka.

Firma, ktorá v Českej republike dosahuje vyše šesťpercentný podiel na trhu, plánuje v tomto roku expanziu i do Poľska a Maďarska.
Gepard Finance však nie je jedinou českou značkou, ktorá v posledných dňoch vstupuje na slovenský trh. Len pred pár dňami napríklad ohlásila svoj príchod česká sieť realitných kancelárií Evropa realitní kancelář. Svoju prvú „vlajkovú pobočku“ otvorí tento rok v Bratislave. „Ďalších osem otvoríme počas roka 2012,“ doplňuje už avizované informácie Michal Macek, konateľ spoločnosti.

Siete na telo
Na Slovensko sa chystajú i špecializované značky, ktoré svojich zákazníkov lákajú takpovediac „produktmi šitými na telo“.
Podľa informácií spoločnosti Profit system, ktorá prevádzkuje špecializovaný portál franchisinginfo.cz, ešte v tomto roku príde na Slovensko i najväčšia pôvodne česká sieť fitnescentier pre ženy Expreska. „Svoju prvú pobočku sieť čoskoro otvorí v Nových Zámkoch,“ spresňuje Jana Heřmánková, PR manažérka spoločnosti Profit system.
Expreska pritom nie je jedinou sieťou fitnescentier orientovanou na ženy, ktorá má na Slovensku expanzívne chúťky.
 
Svet cez Česko
Nedávno k nám z Česka dorazila i americká značka „fitiek“ Contours. Svoje prvé dve pobočky otvorila na konci júna. „V súčasnosti na Slovensku prevádzkujeme štyri pobočky a ďalšie tri plánujeme otvoriť čoskoro,“ prezrádza svoje tohtoročné plány Tomáš Bílý za sieť.
Okľukou cez Čechy sa k nám chystá i portugalská značka estetických kliník Bodyconcept a Depilconcept, ktorá by mohla čoskoro poskytnúť pracovnú príležitosť pre 160 ľudí. Sieť sa totiž netají veľkými zámermi. V blízkej budúcnosti tak plánuje na Slovensku prevádzkovať aspoň 40 pobočiek. „Jedna pobočka zamestná štyri – päť ľudí. Navyše na Slovensku vidíme priestor až pre 125 pobočiek,“ uzatvára Jitka Venclíková, ktorá sieť kliník na Slovensku zakladá.
 
Potenciálne Slovensko
„Príchod nových značiek sledujeme a ponúkame im spoluprácu,“ podčiarkuje rastúci záujem zahraničných značiek o vstup na slovenský trh Jozef Šétaffy, člen Predstavenstva Slovenskej franchisingovej asociácie. Podľa neho najmä v segmente fastfoodov hrajú významnú úlohu  novovznikajúce obchodné centrá. „Usilujú sa, aby vo svojej ponuke mali čo najviac známych značiek,“ tvrdí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 16:00