StoryEditor

OMS preinvestuje sedem miliónov eur

28.10.2009, 23:00

Spoločnosť OMS, ktorej majiteľom je slovenský podnikateľ Vladimír Levársky, preinvestuje do konca budúceho roka sedem miliónov eur. Približne polovica z týchto peňazí pôjde do vybudovania nového výskumno-vývojového centra vo výrobnom areáli firmy v Dojči neďaleko Senice, výstavba ktorého sa už začala. Zvyšok bude smerovať do rozšírenia a zefektívnenia výroby.

Vlastný vývoj
Výskumné a vývojové centrum OMS bude otvorené v druhej polovici roka 2010. "Náš vlastný výskum a vývoj sa tak dostáva na novú úroveň," hovorí generálny riaditeľ OMS Vladimír Levársky. Výskumné kapacity firmy sa už dnes zameriavajú predovšetkým na zvyšovanie energetickej efektívnosti a vývoj LED svietidiel, ktoré by už o päť rokov mali pokrývať približne 30 percent trhu. Prioritou OMS zostáva tiež formovanie vlastného dizajnového tímu, hoci v tejto oblasti firma spolupracuje aj s talianskou spoločnosťou Giugaro Design. "Estetická jedinečnosť, kreativita, inovácie a unikátnosť riešení sú spôsob, ako sa odlíšiť od konkurencie a vyjsť z krízy ako silnejší a stabilnejší hráč," dodáva šéf OMS.

Zvýšia kapacitu
Približne tri a pol milióna eur investuje OMS do nákupu nových výrobných technológií, ktorých cieľom je zvýšiť kapacitu a efektivitu výroby. Zamestnanosti vo fabrike sa to však nedotkne, firma prepúšťanie nechystá. "Nové stroje nám umožnia so súčasným počtom ľudí vyrábať viac a fungovať efektívnejšie a s vyššou produktivitou práce," vysvetľuje výrobný riaditeľ OMS Pavol Michalica. Podľa neho nové investície vytvárajú dobré predpoklady na ďalší rast a vytváranie nových pracovných miest. OMS je najväčší výrobca svietidiel v strednej a vo východnej Európe. S vlaňajšími výnosmi vyše 65 miliónov eur atakuje najlepšiu desiatku celoeurópskeho rebríčka. Na trhu pôsobí 15 rokov. Zameriava sa na dizajn a výrobu interiérových i exteriérových kancelárskych a priemyselných svietidiel, ako aj komplexné riešenia v oblasti verejného osvetlenia a osvetlenia športových štadiónov. Vo svojich prevádzkach v Dojči a Senici-Čáčove zamestnáva takmer sedemsto ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 15:20