StoryEditor

Recyklačný fond poskytne 20 miliónov na odpady

21.09.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Správna rada Recyklačného fondu včera vyhovela siedmim žiadostiam o poskytnutie dotácií. Fond podporí projekty zberu a zhodnocovania odpadov ďalšími takmer 20 miliónmi korún. Od začiatku tohto roka správna rada schválila dotácie spolu pre 63 projektov približne za 415 miliónov korún.
Mesto Trnava dostane zhruba 5,7 milióna korún na projekt intenzifikácie separovaného zberu odpadov. Projekt s rovnakým cieľom predložili aj Topoľčany, ktorým správna rada schválila takmer 4 milióny korún.
Podpore separovaného zberu odpadových olejov sa venuje projekt spoločnosti Mariner plus na zabezpečenie mobilného odberu a separácie odpadových olejov a olejových kalov podporený tromi miliónmi korún.
Správna rada schválila aj takmer päť miliónov korún na dobudovanie prevádzky oddeleného zberu v spoločnosti Volkswagen Slovakia a dotáciu vo výške takmer jeden milión na úpravu zberového papiera pred jeho materiálovým zhodnotením spoločnosti Patex & Co. Pol miliónom korún podporí fond aj výstavu Autosalón Nitra 2007, ktorú organizuje spoločnosť Agrokomplex -- Výstavníctvo Nitra. Správna rada vzala na vedomie fakt, že v období od augusta do septembra tohto roku vyplatil Recyklačný fond na základe žiadostí obcí a miest viac ako 3,7 milióna korún príspevkov za odpad, ktorý obce a mestá vytriedili a odovzdali na spracovanie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 21:39