StoryEditor

Priemysel ťahá logistiku

07.01.2007, 23:00

Rakúska špedičná firma Cargo-partner na Slovensku expanduje. V týchto dňoch dokončuje v Bratislave svoje logistické centrum.
Skladové priestory s celkovou plochou prevyšujúcou osemtisíc štvorcových metrov a kapacitou štrnásťtisíc paletových miest majú Rakúšanom poskytnúť dostatočný priestor na uspokojenie potrieb zákazníkov a vlastný rozvoj.
"Nárast cestnej nákladnej prepravy, ktorý sa prejavil aj na znížení voľných kapacít prepravcov, budovanie nových výrobných závodov a príchod nových špedičných firiem na trh nás nútili reagovať na vzniknutú situáciu," hovorí riaditeľ slovenskej pobočky Cargo-partneru Tibor Majzún.
Celková investícia na výstavbu nového centra predstavovala vyše 200 miliónov korún a po jeho otvorení v ňom bude pracovať 150 ľudí. Nákladná kamiónová preprava zaznamenáva na Slovensku v posledných rokoch dramatický rast. Prispeli k tomu najmä aktivity veľkých zahraničných korporácií z automobilového a elektrotechnického priemyslu.
Priemyselný boom priniesol na trh vyššie nároky na kapacitu skladových priestorov. Na slovenskú expanziu sa Rakúšania pripravovali už od roku 2005, keď sa Cargo-partner rozhodol stavať logistické centrum v Petržalke. Firma dnes pôsobí v štrnástich krajinách Európy.
"Naše skladové centrum sa nachádza pri veľkých obchodných sieťach, ktoré tu majú svoje prevádzky. Chceme sa orientovať na spotrebný tovar, elektroniku a poskytovať servis pre firmy, ktorým už v súčasnosti zabezpečujeme dopravu," tvrdí Majzún.
"Mnohí naši klienti z Holandska a Nemecka prichádzajú do strednej a východnej Európy, kam presúvajú svoje distribučné sklady, zabezpečujúce zásobovanie balkánskych trhov. Máme šancu konkurovať tradičným logistickým oblastiam v blízkosti nemeckých prístavov, dodáva.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 01:09