StoryEditor

Fúzia ING a Tatry-Sympatia do roka

13.06.2005, 00:00
Fúzia Prvej doplnkovej dôchodkovej poisťovne Tatry-Sympatia a Doplnkovej dôchodkovej poisťovne ING by mala byť dokončená do jedného roka.

Fúzia Prvej doplnkovej dôchodkovej poisťovne Tatry-Sympatia a Doplnkovej dôchodkovej poisťovne ING by mala byť dokončená do jedného roka.
"Čaká nás ťažké obdobie. Za rok by sme chceli fúziu ukončiť tak, aby firma vyzerala, ako keby ju založila ING," povedal. Generálny riaditeľ Tatry-Sympatia Michal Němec. Finančná skupina ING Group dosiahla dohodu so spoločnosťou TBIH Financial Services Group o akvizícii VSP Tatry v priebehu minulého týždňa. Táto spoločnosť je správcom Tatry-Sympatia. ING odkúpila 100 percent akcií VSP Tatry. Hodnota transakcie je približne 35 miliónov eur, čo je v prepočte 1,35 miliardy Sk.
Transakcia je v súlade so stratégiou ING cielene vyhľadávať akvizície, ktoré prispejú k posilneniu pozície ING na trhoch s kľúčovým rastom. "Dôchodkové finančné služby vrátane dôchodkov a rozvíjajúce sa trhy sú hlavné rastové segmenty skupiny ING. Akvizícia VSP Tatry teda kopíruje rastovú stratégiu ING," povedal generálny riaditeľ pre životné poistenie a dôchodky ING Slovensko Frans van der Ent. Transakciu ešte musí schváliť Protimonopolný úrad SR. Vedenie ING však neočakáva v tejto oblasti problémy. Tatry Sympatia má 45 % trhu, ING len 0,5 %.
Na trhu ešte pôsobí Doplnková dôchodková poisťovňa Credit Suisse Life & Pensions, Pokoj Doplnková dôchodková poisťovňa a Doplnková dôchodková poisťovňa Stabilita. Počet klientov DDP sa na konci vlaňajška priblížil k hranici 700 000. Výška ich príspevkov doteraz dosiahla celkovo okolo 14 mld. Sk. V priemere mesačný príspevok dosahuje 700 až 900 Sk, z toho necelú polovicu platia zamestnávatelia.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
03. máj 2024 17:29