StoryEditor

Z Paríža víťazne vzlietol Airbus

22.06.2007, 00:00
Súboj na leteckých dňoch v Paríži vyhral Airbus nad Boeingom. Z prestížneho podujatia, na ktorom sa tradične dohadujú kontrakty na nové lietadlá, si odniesol objednávky na takmer šesťsto strojov.

Rezervovali si ich leteckí prepravcovia z Ameriky, Európy, Arábie aj Afriky. Boeing si z Paríža odniesol len 125 objednávok.
Celkový predaj na medzinárodnej leteckej šou dvojnásobne prevýšil odhady analytikov maklérskych firiem. V poradí 47. ročník svetovo uznávanej leteckej prehliadky vyriešil aj tohtoročný súboj medzi vedúcimi spoločnosťami v aviatike. Napriek doterajším problémom so zavedením nových typov lietadiel do prevádzky Airbus prevýšil amerického konkurenta v predaji približne o 450 zákaziek.
Obrie lietadlo A380 bude po prehliadke slúžiť aj na súkromné účely neznámemu kupcovi, ktorý údajne nie je z Európy ani Ameriky. Airbus meno boháča tají. Analytici porovnávajú jeho objednávku ku kúpe uhoľnej elektrárne s cieľom dobiť si mobil.

Kliknutím na obrázok ho zväčšíte...

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
08. máj 2024 08:51