StoryEditor

J. Chirac vetoval agroreformu

23.06.2003, 00:00
Autor:
TASRTASR

Francúzsky prezident Jacques Chirac zastavil rokovania o reforme poľnohospodárstva Európskej únie (EÚ) svojím vetom.
J. Chirac v predvečer summitu EÚ v gréckom Solúne v rozhovore s nemeckým spolkovým kancelárom Gerhardom Schröderom a gréckym premiérom Kostasom Simitisom povedal, že tak musí konať "v záujme životne dôležitých národných záujmov". Grécky premiér potom vyzval svojho ministra poľnohospodárstva Georgiosa Drysa, ktorý v Luxemburgu viedol rokovania o reforme so svojimi kolegami z ostatných krajín EÚ, aby rokovania zastavil.
K. Simitis povedal, že o agrárnej reforme sa na dvojdňovom summite, ktorý sa začína dnes, diskutovať nebude. Spor o reformu agrárneho sektora v Európskej únii vyvrcholil vo štvrtok večer. Nový kompromisný návrh Európskej komisie odmietlo predovšetkým Francúzsko, ale aj niektoré ďalšie krajiny európskeho spoločenstva. Grécky minister poľnohospodárstva pozval kolegov na nové stretnutie do hlavného mesta Luxemburska. Ministri sa znovu zídu na budúci týždeň v stredu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 14:07