StoryEditor

Superstar čo spieva na playback

Pravdepodobnou koalíciou je Smer--SNS--HDZS, ak jednu z nich nenahradí KDH, alebo národniarov SMK. A ak nevznikne vláda SDKÚ--SMK--KDH plus HZDS.
Čo by sa stalo, ak k tomu dôjde, už naznačujú prvé články v zahraničných médiách. Americká tlačová agentúra AP bez zábran konštatovala, že víťazstvo Roberta Fica vo voľbách môže ohroziť cieľ Slovenska -- prejsť na euro už v roku 2009. Britská BBC sa pridáva s tým, že Fico bude "mať problémy realizovať svoje predvolebné sľuby" a bruselskí analytici upozorňujú, že na túto alianciu by únia reagovala negatívne.
Za možné ochladenie medzinárodných vzťahov môžme poďakovať aj prvovoličom. Je smutné, že (moderní?) mladí ľudia, od ktorých čakáme, že svojím budúcim úspechom vykompenzujú biedu generácií ich predkov, si vybrali cestu negácie. Dali jasne najavo, že politika Smeru a SNS, ktoré nechcú skoro nič a nikto o nich netuší, čo vlastne chcú, im sedí. Niektorí dokonca tvrdia, že išlo o recesiu. Naozaj veľmi vtipné -- asi tak, ako sľuby, že im vláda v duchu slotovskej emotívnej ekonometrie začne odrazu rozdávať byty.
Keď teraz zdaníme najziskovejšie firmy, teda energetické podniky a banky, stane sa presný opak toho, čo dookola verklikoval Fico. Banky zdražia pôžičky, a teda aj bývanie. Takže aká sociálna výhoda? Ďalej, ak budú mať energetici vyššie dane, majú plné právo zdvihnúť ceny, veď prečo by v nich mali tlmiť zvýšené náklady, však? Ak zavedieme viacero sadzieb DPH či dane z príjmu, dáme akurát zarobiť obchodníkom, prípadne daňovým špekulantom á la mečiarovskí privatizéri. Na konci najviac utrpia nezamestnaní, pretože ich potenciálni zamestnávatelia zo zahraničia svoju cestu na Slovensko asi odklonia k susedom.
V sobotňajších voľbách Slovensko našlo svoju Superstar, doslova. Hlasovanie v regiónoch totiž dosť pripomína finále prvej časti súťaže, kde oproti sebe stáli mladá, disciplinovaná a pekná Bratislavčanka Martina Schindlerová a Katka Koščová, obyčajné prešovské dievča s povesťou gaučovej lejdy. Ľudia sa, samozrejme, stotožnia s tou, čo sa im viac podobá. Lenže Koščovú, rozumej Smer, tentoraz podporil aj západ a, paradoxne, dzurindovcov podržali Košice. Takže (fanfáry)... víťazom sa stáva Superstar, ktorá spieva na playback piesne od cudzích textárov. Uvidíme, či album neskončí v predajniach s lacnými knihami.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 09:27