StoryEditor

Spor o Špeciálny súd graduje

10.10.2006, 00:00

Krátko po voľbách, keď sa ministrom spravodlivosti stal Štefan Harabin, nominant HZDS, a tretím koaličným partnerom sa stala SNS, bolo jasné, že budúcnosť Špeciálneho súdu je nejasná. Podobne ako formulácie v programovom vyhlásení vlády.
Doterajšie vágne vyjadrenia predsedu vlády Roberta Fica, mlčanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka a nerozhodnutie o budúcnosti Špeciálneho súdu na poslednom rokovaní vlády síce nevylučujú, že Špeciálny súd prežije aj túto vládnu koalíciu, otvorené sú však všetky alternatívy. Výziev na diskusiu o Špeciálnom súde nie je málo - napokon, v pondelok 9.10.2006 bol naplánovaný okrúhly stôl s touto témou (bizarné je, že napríklad špeciálny prokurátor Dušan Kováčik naň nedostal pozvánku a že si špeciálni sudcovia museli vytvoriť vlastnú webovú stránku, lebo na stránku ministerstva spravodlivosti sa so svojimi stanoviskami nedostali). Podstatné informácie a postoje možno nájsť na viacerých internetových stránkach (analýzu Š. Harabina na www.government.gov.sk a postoje Špeciálneho súdu na novootvorenej webovej stránke www.specialnysud.sk).
My vám dnes ponúkame konfrontáciu ministra Harabina s predsedom Špeciálneho súdu Igorom Králikom (celé rozhovory nájdete len tu na www.hnonline.sk) a krátku reakciu špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.
Ako hovorí Igor Králik, "verejnosť si musí urobiť obraz sama, či ju presvedčí naša činnosť a výkonnosť, alebo analýzy a vyjadrenia ministra Harabina".
Alebo, ako hovorí klasik - ak sa nepoučíme z minulosti, budeme si ju musieť zopakovať. A nie vždy ako frašku.

01 - Modified: 2003-04-07 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mečířovci poznajú možných súperov 02 - Modified: 2003-04-07 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: KRÁTKO
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 10:34