Producenti rátajú stotisícové straty. Niektorí si brali úvery, aby dokázali rozšíriť sklady a vyplatiť mzdy.
Urobili to, čo každý rok. Na jeseň pozberali hrozno. Odstopkovali ho, podrvili, vylisovali a nafľaškovali. Zostával posledný krok – predaj hotového produktu. Práve tu sa však zasekli. Krajina sa znova vypla a svoje brány zatvorili vínotéky, hotely aj reštaurácie. „Víno sa vyrobilo v dostatočnom množstve. Otázne je, či ho budeme mať kde predať,“ premýšľa Lukáš Berta z rodinného vinárstva Berta. Podobnú otázku si kladú producenti naprieč Slovenskom.
Trpiaci luxus
Kým sa situácia nevráti do normálu, ponechávajú vý...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-30 22:00:00 - Feat.: - Title: Čo spôsobí ďalšiu pandémiu? Poprední vedci sa zhodli na jednom víruse
02 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať
03 - Modified: 2024-04-19 08:54:12 - Feat.: - Title: Obávaný vírus sa nebezpečne priblížil k človeku. Vedcov z WHO najnovší vývoj prekvapil
04 - Modified: 2024-04-19 09:13:32 - Feat.: - Title: Top farmár pre HN: Sektor je paralyzovaný. Jediná cesta je prenášať problémy na dodávateľov alebo na banky
05 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste